2.01.24. kom de til verden. Disse så uendelig dyrebare små. Mor til kullet heter Bampiece Keila Kazena Avrina - og hun er min første i denne helt fantastiske rasen som nå står mitt hjerte aller nærmest. (Det eneste jeg angrer på er bare at jeg ikke fikk min første AHT mange år før)

Keila har en helt fantastisk personlighet og hun sjarmerer alle de hun møter på sin vei.
Hun er bestevenn, sjelevenn, hun er nær meg så og si 24/7 og bare det å se på henne eller enda bedre ta på henne gjør meg helt varm om hjertet. Ja for det å ta på en aht er en helt spesiell opplevelse. De er nakne, varme og gode med en hud som ligner semsket mykt skinn.

De har utmerket hud og tannstatus. De fødes med myk dunpels som de mister - slik at de er helt nakne innen de er leveringsklare ved 8 ukers alder.

Vi er aktive i Oslo BarnHunt der hun rakk å ta sin første tittel Ratn innen valpene ble født. Det var stor stas. Hun bare elsker det - å bruke nesen sin - og hun skjønte poenget med BarnHunt allerede første gang vi var på trening der. Hun har blitt introdusert for racing også, og hun løp etter filla med en gang og syntes det var stor stas også.

En aht er veldig gjerne med på alt du ønsker av aktiviteter. Agility nesearbeide og racing er utmerket, og BarnHunt som vi selv bedriver er en kombo av nesearbeide og agility.

Hun har vært flere ganger på utstillinger også, og der mangler hun kun det berømmelige storcertet for å bli norsk champion.

Og så er hun helsetestet fri for HD med A hofter og AA fri er hun også. Hun ble øyenlyst fri rett før hun ble parret og hun er fritestet for patella luksasjon også med 0/0 på begge knær samt gentestet fri for prcd pra og PLL.

Helse og temperament er alltid det viktigste, men hun er så sannelig også vakker og med en meget stor personlighet i en glad spretten kropp.

Men valpene har en far også. Han ble årets AHT på utstillinger i Sverige i fjor. Han har gjennomført MH - mentalbeskrivning hund, og han heter DK UCH SE UCH NO UCH NORDIC CH SE JV-18 SE JV-19 SE V- 23 Elly Plump´s Sneaky Yperite.

Helsemessig er også han patella luksasjonsfri med 0/0 på begge knær, han er øyenlyst fri og han er genetisk fri for prcd pra og PLL. En vakker og staselig god gutt som er hjemmehørende i Skåne på kennel Moltas.

Vi har flere andre hunder i huset her også, og AHT fungerer fint i flokk med andre hunder, de er ikke på noen måte vanskelige å ha med å gjøre, den eneste "ulempen" måtte være at man vil ønske seg mer enn bare en.

Våre kull fødes og vokser opp i husets stue der de blir meget godt sosialiserte med andre hunder, katter og naturligvis oss tobente skapninger også.

Besøkende interessenter er hjertelig velkomne hit for å hilse på fra de fyller 4 uker og frem til de er leveringsklare 8 uker unge i livet 27.02. i uke 9.

Når de leveres er de vet. besiktiget med chip vaksine og helsebok. Valpepakke medfølger, også medlemskap i Norsk Terrier Klub for inneværende år dersom ny eier skulle ønske det.

Vi tar et hav av bilder av valpene, og alle har hver sitt album på facebook. Det er "hjemmesiden min" og jeg har de aller fleste av våre valpekjøpere der. Men annonsen her vil også oppdateres med de ferskeste bildene av de små såklart.

Om du vil engasjere deg og hunden i en eller annen aktivitet der han/hun får brukt hodet og kropp er det flott. Gjerne stille ut også, men intet av dette er noe krav. Det vktigste for oss er dog ønsket om å holde fortsatt kontakt etterat du har hentet han/henne hjem til deg.

Send meg gjerne en epost på dorthewangolsen@gmail.com eller send meg en venneforespørsel og melding på face.

Mvh kennel Avrina v/ Dorthe.