Litt om rasen:

Oppsummering
* Toy Fox Terrier er en liten, intelligent og livlig terrierrase med opprinnelse i USA.

* Rasen er resultatet av krysninger mellom små glatthårede foxterriere, dvergpinscher, italiensk mynde, chihuahua og manchester terrier.

* Den har et velbalansert hode, en slank og atletisk kropp, og et vennlig og modig temperament.

* Toy Fox Terrier har en blank, silkeaktig og glatt pels i ulike fargekombinasjoner.


En livlig og intelligent terrier:
Toy Fox Terrier er en fantastisk liten terrierrase med en livlig personlighet og en intelligent natur. Den ble utviklet i USA gjennom kryssinger mellom forskjellige små raser, inkludert glatthårede foxterriere, dvergpinscher, italiensk mynde, chihuahua og manchester terrier. Resultatet er en hund med en unik blanding av egenskaper som gjør den til en trofast følgesvenn.

Et velbalansert og atletisk utseende:
Toy Fox Terrier har et velbalansert hode med et intelligent og våkent uttrykk. Hodet er moderat bredt, lett avrundet og mykt kileformet. Den har et medium stopp og en kraftig snuteparti som er proporsjonalt med resten av hodet. Øynene er runde, store og framtredende, og utstråler et mykt og intelligent uttrykk. Ørene er spisse, stående og omvendt V-formede. Rasen har en slank og elegant kropp som gir inntrykk av uanstrengte bevegelser og uendelig utholdenhet.

Livlig, modig og lojal:
Toy Fox Terrier er kjent for sitt livlige og modige temperament. Den er intelligent, våken og rask til å lære nye oppgaver. Den er sterkt knyttet til sin eier og er alltid villig til å tilpasse seg ulike situasjoner. Rasen er selvsikker, bestemt og ikke lett å skremme. Samtidig er den vennlig og lojal mot sine eiere. Toy Fox Terrier er en svært aktiv hund som er komisk, underholdende og leken hele livet.

Pels og fargevariasjoner:


Toy Fox Terrier har en blank, silkeaktig og glatt pels som krever minimalt stell. Pelsen er litt lengre over manken eller ensartet. Rasen kommer i ulike fargekombinasjoner. Trefarget variant har overveiende sort hode med tydelige tan-tegninger på kinn, lepper og over øynene. Kroppen er over 50% hvit, med eller uten sorte flekker. Sjokolade og tan variant har overveiende sjokoladefarget hode med tydelige tan-tegninger, mens hvit og tan har overveiende tan hode. Det er også hvit og sort variant med overveiende sort hode.

Historie:
Toy fox terrier, eller amerikansk toy terrier, er en hunderase fra USA. Den er en terrier som ble utviklet på 1930-tallet. Rasen er nasjonalt anerkjent av American Kennel Club.