Informasjon til deltakere på utstillinger og prøver

Hund på utstilling
Foto: Cilje H A Moe

Norsk Kennel Klubs formål er blant annet å fremme positive aktiviteter med hund og hundesport, samt arbeide for at avl skje i ønsket retning, både når det gjelder rasestandard, bruksegenskaper og rasens sunnhet.

 
Som ledd i dette arbeidet har NKK rundt 50 offisielle prøver og aktiviteter som hunder og ulike raser kan delta i.
Noen av prøvene er direkte relatert til bruksegenskaper, som eksempel fuglehundprøver, elghundprøver, sporprøver og bruksprøver og er dermed også et avlsverktøy. Tilsvarende finnes ulike mentaltester som både kan bidra til å fremme rasenes utvikling og sunnhet. I tillegg finnes en rekke aktivitets- og prøveformer som er populære for både hund og eier. Agility, lydighet, kreativ lydighet, rallylydighet mv. er eksempler på dette.
 
NKKs klubber og forbund arrangerer en rekke eksteriørutstillinger og valpeshow gjennom året. Utstillingene er først og fremst et avlsverktøy gjennom at man der får vurdert resultatet (avkommene) av de foreldrekombinasjonene som er benyttet i avl tidligere.
 
Du finner mer informasjon om utstillinger og de ulike prøvene og aktivitetene på disse sidene; terminlister, regelverk, påmelding, priser mv.
 
Vi håper å se deg og din hund på flere av NKKs prøver og aktiviteter!
 

Våre samarbeidspartnere: