Verdenskongress om hundehelse i Mexico

Wenche Lagmo sammen med en av de andre foredragsholderne, Gopi Krishnan, som også sitter i FCIs Health and Welfare Committee. Foto: Privat
Wenche Lagmo sammen med en av de andre foredragsholderne, Gopi Krishnan, som også sitter i FCIs Health and Welfare Committee. Foto: Privat

Den meksikanske kennelklubben står som arrangør, i nært samarbeid med FCIs komite for helse og velferd. I denne komiteen sitter blant andre norske Wenche Lagmo, som også sitter i NKKs sunnhetsutvalg.

Publisert:
 

Wenche Lagmo skal selv holde to innlegg på konferansen, det ene om samarbeid mellom oppdrettere og utstillingsdommere, og det andre om krysningsprosjekter, hvorfor og hvordan dette er gjort i Norge. Her er krysningsprosjektene for de norske hunderasene, både lundehund og harehunder, tatt fram som eksempler på to ulike måter å drive krysningsavl på.

- Komiteen for helse og velferd ble startet i 2020, og denne konferansen, som oss bekjent er den  første verdensomspennende konferanse om dette temaet, er det til nå mest synlige resultat av komiteens arbeid, sier Lagmo.

Program: 1st FCI - FCM world congress on welfare and health for dogs worldwide

 Hensikten med konferansen er å skape en felles arena for kennelklubber, oppdrettere, adferdseksperter, dommere, veterinærer og vitenskapsfolk fra hele verden med tilknytning til rasehunder. Også representanter for dyrevernorganisasjoner deltar. Slik kan man utveksle kunnskap og bli holdt orientert om hva som skjer i de ulike land og på de ulike kontinenter.

- Dette er et enormt stort arrangement med stor oppslutning og et mangfoldig program. Det skal bli interessant å se hvilket utbytte man får, men det er viktig å synliggjøre det internasjonale aspektet rundt hundeavl og hundehelse, sier Wenche Lagmo.
 

 

Våre samarbeidspartnere: