Uakseptable gullkort etter WDS-valg

Publisert:
 

Takker nei til gullkort fra China Kennel Union

Alle FCIs 91 delegater har mottatt gullkort som kan brukes i forbindelse med et eventuelt besøk til World Dog Show 2019 i Kina. Gullkortene ble delt ut av China Kennel Union i etterkant av at klubben ble tildelt WDS2019 under FCIS General Assembly i juni. NKK oppfordrer nå til at pengene som er tiltenkt å dekke hotell og opphold for FCIs delegater under WDS2019 nå doneres til organisasjoner som jobber med konkrete tiltak for å bedre hundevelferden i Kina.

NKK har de siste ukene reagert kraftig på at World Dog Show tildeles et land hvor mishandling av hunder er utstrakt. I denne forbindelsen har norske utstillere og dommere blitt frarådet fra å delta på arrangementet, noe som har resultert i trussel om utstenging fra FCI.

Tre netter på femstjerners hotell

NKK oversendte i dag  brev til FCI og China Kennel Union vedrørende VIP-kortene som ble delt ut til FCIs delegater i etterkant av valget om WDS 2019. På kortene spesifiseres det at kortet dekker tre netter på et femstjerners hotell i Shanghai under WDS2019.  

(Saken fortsetter under bildet)

Uakseptable gullkort etter WDS-valg

NKK takker nei til VIP-kortene som ble delt ut i etterkant av valget på FCIs General Assembly

 

I dagens brev bekrefter NKK at de ikke kommer til å benytte seg av kortet, og krever at China Kennel Union donerer pengene som var tiltenkt NKKs opphold til en organisasjon som jobber med faktiske og konkrete tiltak for å bedre hundevelferden i landet.

- Det er ikke god demokratisk praksis å takke ja til denne formen for gave, og  NKK ville aldri benyttet dette kortet. Når vi i tillegg ser at det er akutt behov for å bruke ressurser på å bedre hundevelferden i landet får disse «gullkortene» en ekstra besk bismak. Vi forventer også at andre kennelklubber reagerer på samme måte på denne gaven, og avstår fra å benytt seg av tilbudet, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage.

Dramatisk behov for konkrete tiltak

I brevet som nå er oversendt FCI og CKU lister også NKK opp flere tiltak som hadde vært mulige å gjennomføre om pengene som er tiltenkt brukt på FCIs delegater isteden hadde blitt øremerket hundevelferd. Tiltakene er beregnet ut ifra norske priser. Gjennomført i Kina vil man med stor sannsynlighet kunne få gjort enda mer for det totale beløpet disse kortene er verdt; estimert til i overkant av 100 000 EUR.

Disse tiltakene inkluderer blant annet:

  • Minst 600 konsulent-timer hos PR/lobbyist-firma med det formålet å påvirke lovgiving vedrørende hundevelferd
  • Minst 100 foredrag med fokus på hundevelferd med velkjente og velrenommerte foredragsholdere  
  • Minst 1 svært omfattende kampanje på landsdekkende TV/Radio
  • 20 000 bøker og annet informasjonsmateriell med fokus på etikk og hundevelferd

Etterspør mer informasjon

 - NKK har fortsatt ikke fått svar på vårt spørsmål til FCI og China Kennel Union vedrørende hvilke tiltak som er gjennomført eller planlagt for å få slutt på mishandlingen av hunder i Kina. Siden vi fortsatt ikke vet hva CKU faktisk har gjort, eller planlegger å gjøre frem mot WDS2019, ser vi oss nødt til å kreve at pengene som er tiltenkt NKKs opphold under WDS2019 nå doneres til en organisasjon som faktisk jobber for hundevelferden, eller brukes av CKU eller FCI til å jobbe med hundevelferd. Vi forventer at også andre kennelklubber takker nei til dette «gullkortet», og holder seg hjemme under arrangementer. Vi etterspør også regelmessige tilbakemeldinger fra FCI og CKU på eventuelle fremskritt når det gjelder hundevelferden i Kina, sier Trine Hage.

 

Våre samarbeidspartnere: