Tre flotte dager i Sandefjord

Shetland sheepdog med handler og dommer.
Lørdagens BIS-vinner var Lundecock's Coconut, eid av Finn Helge Olsen. Dommer var Marianne Holmli.

Strålende vær, spreke, glade hunder og et arrangement som gled ganske så knirkefritt. Slik kan man oppsummere Norsk Kennel Klubs jubileumshelg i Sandefjord.

Publisert:
 

Tre store utstillinger, som hver samlet over 5000 hunder, markerte NKKs første 125 år. Grillfest og konsert med Adam Douglas lørdag kveld samlet nærmere tusen utstillere ute og inne til uformell feiring.

Da det rekordstore antall påmeldingen ble kjent, ar det mange som spådde kaotiske dager i Sandefjord. Slik gikk det ikke, det store området på Oslofjord Covention Center hadde stor nok kapasitet til at man unngikk den store trengselen, og de aller fleste fikk både parkert og kommet seg til sine respektive ringer uten store problemer.

Og selv om det var solskinn og ganske varmt midt på dagen, var folk flinke og tok godt vare på hundene, og dyrevelferdskontrollørene hadde lite å utsette på hundenes ve og vel.

Det merket man godt under ettermiddagens finaler. Det var en fryd å se spreke og opplagte hunder levere sitt beste i den flotte finaleringen. Noen stjerner skinte ekstra klart, og helgens store vinner var en afghansk mynde fra Sverige, Tells Kjavo it’s About Time, eid av Brett Hamilton. Han gikk helt til topps og ble Best in Show både på Norsk Vinnerutstilling fredag og på Jubileumsutstillingen søndag. Lørdag ble han kun slått av en annen av helgens store stjerner, den norske shetland sheepdog  Lundecock’s Coconut, eid av Finn Helge Olsen, som fikk æren av å vinne Best in Show på Nordisk Vinnerutstilling. Også mange andre norske hunder plasserte seg høyt i konkurranse med noen av Skandinavias og Europas beste hunder.

Totalt sett en verdig og flott jubileumshelg. Se alle finaleresultater fra søndag her.

 

Våre samarbeidspartnere: