Tips til påsketuren

Påsketur

Påsken er her er, og det er mange som benytter fridagene til å gå tur både på fjellet og i lavlandet. Har du med en firbent venn, er det lurt å være ekstra godt forberedt.

 

Uansett om du velger en tradisjonell fjellpåske med snø og ski, eller velger å tilbringe påsken i lavlandet, er det noen ting du bør ha i bakhodet når du og hunden legger ut på tur.

NKK anbefaler alle å ta en titt på våre vintervettregler før de pakker sekken og legger ut på langtur.

Vintervettregler:

  • Ikke legg ut på lengre tur enn hunden har grunnkondisjon til, og ikke glem at hunden blir raskere sliten av å gå i løs snø
  • Husk pauser
  • Bruk riktig tilpasset sele, og husk at valper og unghunder ikke skal trekke
  • Klipp hår mellom tredeputene, og bruk potesalve og sokker for å unngå kutt og såre labber
  • Ikke la hunden trekke på speilblank is
  • Husk riktig klær dersom hunden din trenger påkledning for ikke å fryse
  • Mye sterk sol kan ofte føre til røde øyne og solbrenthet. Bruk solbriller til hunder med øyeproblemer og solbeskyttelse beregnet på barn til hunder med lite pels/upigmentert hud.

Digitalt kurs

NKK har utarbeidet en rekke helt enkle digitale kurs i NKK-Akademiet, også et kurs om hund i påskefjellet. I dette kurset får du nyttige tips: Blant annet hvordan du kan lære hunden å bli med deg på skiturer, og hvilke helseutfordringer turer i vinterfjellet kan føre til: Ta NKKs digitale påskeskikurs her.

I lavlandet

I lavlandet er det andre ting å ta hensyn til enn på påskefjellet, avhengig av hvor i landet du befinner deg, og hvor langt snøsmeltingen har kommet. 

På enkelte steder kan huggormen være tidlig ute, og fortsatt noe omtåket etter vinterdvalen, så vær oppmerksom på den.

Har du tenkt å legge inn en båttur med hunden, bør dere ha en flytevest tilpasset hundens størrelse. Hunden skal luftes før båtturen, og det anbefales å ikke legge opp til lange turer uten opphold. Husk at hunden skal ha tilgang til ferskt drikkevann, og at hunden kan trenge gradvis tilvenning til båtlivet.

Er hunden din glad i å bade, må du passe på å tørke den slik at den ikke blir kald. I verste fall kan den få betennelse i ørene og få vannhale (betennelse i halen, som er svært smertefullt for hunden).

Husk båndtvangen

Husk at det fra og med 1. april, er båndvang i hele landet. Båndtvangen er innført for å beskytte velferden for vilt og deres avkom. Dyrelivet er ekstra sårbart fra april til august, og hunder må derfor holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet i denne perioden.

Vær beredt

Ha alltid med deg et lite hundeapotek på tur. Pass også på å lagre telefonnummer til nærmeste veterinærkontor eller vakthavende veterinær før turen starter. Det skader aldri å være forberedt, og det kan være vanskelig nok å finne en veterinær i høytiden.

Her kan lese mer om hva du bør ha i hundeapoteket ditt.

NKK ønsker alle to- og firbente en riktig god påske!

 

Våre samarbeidspartnere: