The Challange 2017

For 9. gang ble «The Challenge» arrangert på Sølen i Engerdal 31. august - 2. september. Det var 40 deltakere på startstreken, og blant disse var hele 13 forskjellige raser representert.

Publisert:
 

Tekst: Ellinor Antonsen / Foto: Ronny Lauten

Dette er en fantastisk registrering for oss som arrangører, og som også er satt til å forvalte denne hundesporten som skal ivareta hundens naturlige egenskaper, til nytte og glede for oss mennesker.

Arrangementet åpnet på torsdag kveld i pyntet kafe på «Sølenstua Camp og hytter», med velkomsthilsener og trekning av startnummer til konkurransen. 

Konkurransen går på fredag og lørdag, og øvelsene er fordelt slik at rundering (1000 meter), feltsøk (50x50 meter), og lydighet avholdes på fredag. Alle gjennomfører disse øvelsene etter en detaljert plan og logistikk, og alle poengene fra fredag blir tatt med til lørdag.

Lørdagens program startet med øvelsen fellesdekk for alle, og det var topp stemning på, og rundt, banen. Rett etter fellesdekk var det klart for nok en feltsøk-øvelse; 30 x 30 m, eller «småpinnefelt» som har blitt benevnelsen på denne øvelsen. Dette er vel den øvelsen i dette arrangementet som er den største publikumsmagneten. Dette året var intet unntak! Det at 40 hunder søker side om side i 15 minutter er sannsynligvis de mest spennende minuttene i løpet av arrangementet.

Arrangementet hadde mange høydepunkt, men det desidert største var nok da 15 finalistene - de med høyest poengsum etter fredagens øvelsen, samt fellesdekk og småpinnefelt på lørdag, «vinner» et spor. Dette er nok målet for de fleste -  å komme seg til finalen, og få oppleve det å mestre mellom 3000 og 6000 meter spor sammen med hunden sin.

Av erfaring vet vi at resultatene er ikke gitt før alle finalister er i mål etter sporet, og alle funn er telt opp.

THE CHALLENGE 2017

Ronny Lauten

De som skulle vise seg å være uslåelig i år, var Monica Tegler med sin border collie «Tunevannets Mayra». De to kom gjennom sporet med 20 av 20 gjenstander, og da er det ingen over og ingen ved siden. En fantastisk prestasjon. De som imidlertid fulgte rett bak, var Terje Østlie med schäferen «Ariens Bono». Disse fant 18 av 20 gjenstander i sporet. På en god tredjeplass kom Bjørnar Strand med schäferen «Kustmarkens Bari».

Premieutdelingen ble en verdig avslutning på arrangementet. En nydelig pyntet bane, med blomster og flotte premier fra samarbeidspartnere, gjør at det er veldig hyggelig som arrangør å ønske deltagere og vinnere velkommen inn på banen.

Et slikt arrangement krever også mange frivillige som har motivasjon til å være en del av planlegging og gjennomføring. Cirka 40 frivillige, fra mange steder i landet, har bidratt gjennom hele året for å kunne være på plass når startskuddet gikk, og så gi alt!

For komplett resultatliste over alle plasseringer, lagkonkurranser og bestemannspremier, se: www.the-challenge.no

 

Våre samarbeidspartnere: