Svensk seier på norsk vinner

Afghansk mynde med handler og dommer
Afghansk mynde Tells Kjavu Its About Time ble Best in Show første dag i Sandefjord.

En afghansk mynde fra Sverige gikk helt til topps blant 5000 hunder på Norsk Vinnerutstilling med over 5000 påmeldte hunder.

Publisert:
 

Dag 1 av tre hektiske dager i Sandefjord er over. Det var på forhånd knyttet en del spenning til hvordan dette kjempearrangementet ville forløpe, men de tekniske utfordringene som dukket opp, lot seg løse underveis, og stort sett fløt det hele over all forventning. Mest kritisk var det at en dommer ble kraftig forsinket på grunn av flytrøbbel, men to timer forsinket kunne bedømmelsen ta til også i hans ring.

Det ble en lang og travel dag for både hunder og eiere, men finalene kunne starte som planlagt på ettermiddagen. Avvikling av gruppe finaler gikk på løpende bånd i en flott pyntet finalering. Til slutt kunne den portugisiske dommer Pedro Delerue ønske velkommen ni flotte finalister inn i ringen til Best in Show.

Hans valg falt på en svenskeid afghansk mynde, som tok både finaleringen og publikum med storm med sine flotte bevegelser og sitt selvsikre vesen. Men det ble også en stor norsk dag, med norskeide hunder på de tre neste plassene. En norsk elghund grå ble nummer to, til ellevill jubel. Det er ikke så ofte man ser en av de norske nasjonale rasene så høyt oppe i topp internasjonalt selskap! Enn schipperke ble nummer tre, og en jack russel terrier nummer fire.

Link til alle resultater finer du her.

Lørdag er det duket for Nordisk vinnerutstilling i Sandefjord, med enda flere påmeldte hunder.

 

Våre samarbeidspartnere: