Støtter kampen mot torturen

NKKs hovedstyre har besluttet å støtte dyrevernorganisasjonen Animal Hope & Wellness Foundation med $ 5 500.

Publisert:
 

- Organisasjonens innsats for hunders velferd i Asia, spesielt i Yulin hvor den årlige Yulin Dog Meat Festival går av stabelen i disse dager, er et arbeid vi er glade for å kunne gi vår støtte til, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage.

Animal Hope and Wellness Foundation er en ideell organisasjon som fokuserer utelukkende på å redde mishandlede og forsømte dyr. Med grunnlegger Marc Ching i spissen jobber organisasjonen aktivt for å redde hunder fra det asiatiske «hundekjøttmarkedet» hvor grov og barbarisk tortur er en forutsetning for at kjøttet skal smake godt. Resultatet så langt er at mer enn 1000 hunder har blitt reddet fra en grusom død og at en rekke hundeslakterier har måtte stenge.

Barbarisk hundekjøtthandel

Det er en utbredt oppfatning at et høyt adrenalinnivå hos hunder gir det møreste og mest helsebringende kjøttet. Som et resultat blir hunder utsatt for ekstrem frykt og lidelse før de må bøte med livet. Hunder blir torturert, lemlestet, brent levende, utsatt for elektrosjokk og spikret opp på vegger hvor de blir torturert og holdt i live så lenge som mulig for på den måten kunne påføre de mest mulig smerte. Marc Ching har selv sett og dokumentert dette på egen hånd. Han så selv en hund bli hengt opp for så å bli brent levende med en blåselampe i full offentlighet. Uten at forbipasserende lot seg anfekte.

Les mer: The Asian Dog Meat Trade

Den nederlandske kennelklubben har også gitt tilsvarende støtte til Animal Hope & Wellness Foundation, og NKK er glade for å kunne følge deres eksempel.

Donasjonen føyer seg inn i rekken av flere tiltak NKK har gjennomført i forbindelse med «Kina-saken» det siste året, og for NKK er det viktig at arbeidet for hundevelferd gjøres på flere arenaer. 

- Det er ingen tvil om dette er et arbeid NKK vil støtte. Grusomhetene hundene utsettes for er ubeskrivelige og det kan vi ikke godta, sier Trine Hage

Yulin Dog Meat Festival har skapt et internasjonalt engasjement blant hundevenner. Takket være våre medlemmer og et dedikert hovedstyre har NKK kunnet ta føringen i kampen for få et økt fokus på hundevelferd.

-Arbeidet for hundevelferd innad i FCI er en prosess vi kommer til å følge nøye med på fremover. Vi har store forventninger til dette.

- Vi håper flere av våre samarbeidende klubber vil følge NKKs og den nederlandske kennelklubbens eksempel, og gi sin støtte til arbeidet for hunders velferd, oppfordrer Trine Hage.


For mer informasjon om Animal Hope and Wellness Foundation, se:

 

Våre samarbeidspartnere: