Stor norsk suksess på Europautstillingen!

Familie med to barn og en dame med hund og pokal
Hele familien Wilberg Brandvik jublet over "Karamells" flotte plassering.

Norske hunder hevdet seg med glans under Europautstillingen i Herning i Danmark de siste dagene. En rekke oppdrettere og utstillere kom på seierspallen i ulike konkurranser. Og nest best av 11.000 hunder ble en norsk welsh corgi pembroke!

Publisert:
 

Tekst og foto: Anne L. Buvik

Dansk kennel klubb gjennomførte et prikkfritt arrangement over fire dager, 18.-21. mai. To enorme utstillinger ble gjennomført parallelt i de store messehallene, den internasjonale utstillingen Agria Winner, og selve European Winner Show. De ti ulike rasegruppene ble fordelt slik at utstillerne kunne delta to påfølgende dager om de ønsket, enten torsdag og fredag eller lørdag og søndag. Som alltid var det selve Europautstillingen som trakk mest hunder, over 11.000, men det var også mange tusen som deltok på Agria Winner.

Deltakerne kom fra hele Europa, og det var også noen få deltakere fra andre kontinenter. Dommerne kom også fra en rekke land og kontinenter, flere norske dommere var også innbudt.

Med to utstillinger ble det også mange finalearrangementer. DKK hadde lagt et løp med finaler i Agria Winner tidlig på ettermiddagen, og finaler i EDS sent på ettermiddagen. Og det hele gikk forbausende glatt og smidig, med en tidsplan som ble holdt til punkt og prikke.

Mange flotte plasseringer

De siste og største finalene gikk søndag ettermiddag/kveld. Størst spenning knyttet det seg til Best in Show-finalen på Europautstillingen, som var den aller siste. Her konkurrerte ti flotte gruppevinnere om tittelen Best in show, dømt av hjemlandets Hanne Laine. Hun valgte en hund fra Polen, av rasen Dandie Dinmont terrier, til sin vinner. På andre plassen fikk vi se en norsk hund, nemlig corgien Siggens Karamell, eid og vist av Julie Wilberg Brandvik, og oppdrettet av Julie selv og hennes foreldre Leif-Herman og Rita Tilley Wilberg. En uhyre populær plassering blant norske fans på tribunen! På de neste plassene fulgte en strihåret dachs fra Italia, og en dansk samojed på fjerde plass.

Men dette var langt fra den eneste norske triumfen. Simon Tien Hansen, kennel Bazinga, var i fjor årets oppdretter Norge med sine faraohunder. Han hadde noen fantastiske dager i Herning. Konkurransen om Beste oppdrettergruppe ble arrangert hver dag, og begge de to dagene gruppe 5 ble bedømt, både på Agria Winner og på EDS, gikk Simons gruppe helt til topps! En utrolig prestasjon, ingen andre grupper var i nærheten av å klare «the double»! Men også en annen norsk gruppe fikk stå på toppen av seierspallen – Idyllium’s kennel ved Marthe Dahlen vant finalen på Agria Winner lørdag med sin gruppe langhårede chihuahuas.

To norske juniorer i BIS

På Europautstillingen kåres det også beste junior i hver rase, hunder under 18 måneder, som så deltar i egne gruppefinaler og har egen Best In Show-kåring, før den «store» finalen. Her vant to norske juniorer sine grupper. Simon Tien Hansen var igjen med i teten og endte som nummer to med faraohunden Bazinga Make Love Not War, mens whippeten Showline Sweet Tiger Lily, eid av Knut og Cecilie Blütecher sluttet som nummer 4. Whippeten vant for øvrig også rasen totalt, og ble plassert som nummer 2 i den «store» gruppefinalen.

Det var også en rekke andre norske plasseringer, både i gruppefinaler, i konkurransene om beste valp, beste baby, avlsgrupper med flere, både på EDS og på Agria Winner.

Norsk Kennel Klub gratulerer alle vinnere, vi er stolte av dere, og DKK med et fantastisk vellykket arrangement!

Se alle resultater her.

 

Våre samarbeidspartnere: