Stinn brakke på NKK Kristiansand

Endelig var juniorhandling en del av finaleprogrammet på NKKs utstillinger igjen, etter to års koronapause. Malin Landmark med hygenhunden «Siri» vant eldste klasse begge dager. Og «Siri» danset av glede!
Endelig var juniorhandling en del av finaleprogrammet på NKKs utstillinger igjen, etter to års koronapause. Malin Landmark med hygenhunden «Siri» vant eldste klasse begge dager. Og «Siri» danset av glede! Foto: Anne Buvik

Sesongen for NKKs egne utstillinger tok endelig til i Kristiansand denne helgen, med to utstillinger to påfølgende dager. Og folk er klare til å delta – det ble stinn brakke i Sørlandshallen, hvor det også var nødvendig å ta utearealene i bruk. Heldigvis var værgudene på arrangørenes side.

Publisert:
 

Tekst: Anne L. Buvik

De siste to årene har koronaepidemien ført til mange avlyste NKK-utstillinger, den siste så sent som i februar, hvor NKK Bø utgikk. Dermed har det heller ikke vært kåret Årets mestvinnende på NKK-utstillinger siden 2019, med unntak av i den enkelte rase. Men nå ser det lysere ut. I løpet av året skal man kåre Årets mestvinnende hund (vinner av Bamsestatuetten), Årets veteran, Årets oppdretter og Årets avlshund på NKKs utstillinger.

Og utstillerne er klare, ikke bare i Norge. Det var rikelig med svenske og danske hunder påmeldt i Kristiansand, og også noen finske hadde funnet veien til Sørlandet i strålende vårvær. I alt var det påmeldt mellom 2500 og 3000 hunder hver dag, så det var krevende både med dommerkabal og også et koronaforfall i siste liten fra en dommer. 

Sørlandshallen har begrenset gulvkapasitet, så noen ringer var lagt utendørs. Det ble trangt inne og ikke alt for idyllisk ute heller, men folk så ut til å gjøre det beste ut av det. De fleste fulgte også arrangørens oppfordring om å gå hjem når hunden var ferdigbedømt, slik at man fikk plass til de som kom senere. Glatt gulv inne var en annen utfordring, vi så både hunder og folk som gikk over ende i løpet av de to dagene. Mange etterlyste tepper. NKK har tepper som tidligere var i bruk på Lillestrøm under Dogs4All, men det er transporten av tonnevis av tepper som er utfordringen. Foreløpig finnes ikke noen økonomisk forsvarlig løsning for å få dette til, men man kan jo håpe det løser seg i fremtiden. 

Lørdag var det nordisk utstilling, og i den endelige plasseringen for Best in show var det to norske og to svenske hunder.

BIS pomeranian Tiny Jewel’s You Got The Look. Foto Merete Greaker / NKK
BIS pomeranian Tiny Fellow's You Got The Look. Foto: Merete Greaker / NKK

Best in Show ble en av forrige ukes kjendiser fra Crufts, pomeranian Tiny Fellow’s You Got The Look, som på Crufts ble nummer 2 i gruppa. Nå vant han gruppe 5, og sjarmerte seg til den aller gjeveste plassen i finalen, som ble dømt av svensk/norske Annika Ulltveit-Moe. Dagen etter ble han for øvrig nummer to i gruppe 5, og leder dermed konkurransen om Årets Hund i Norge.

Det ble svensk på andreplass med en irsk terrier, svensk på tredje ved en bichon havanais, og norsk på fjerde ved en afghansk mynde. 

Alle resultater fra utstillingen finner du her: NKK Utstilling - Resultater (dogweb.no)

Søndag var det en dansk ekvipasje som tok den gjeveste plassen på podiet. Danske Michael Kristensen er en rutinert og seiersvant utstiller, som har vunnet med sine amerikanske cocker spaniels over hele Europa og USA.

BIS Galaksi All of you Forever, amerikansk cocker spaniel. Foto: Merete Greaker / NKK
BIS Galaksi All of you Forever, amerikansk cocker spaniel. Foto: Merete Greaker / NKK

Nå kom han med en ny stjerne, Galaksi All of you Forever, som ble BIS-dommer Paul Stantons endelige valg. De tre andre plasseringene i finalene gikk til norske hunder, en whippet, en norsk buhund og en dachs. 

Alle resultater fra utstillingen finner du her: NKK Utstilling - Resultater (dogweb.no)

Søndagens internasjonale utstilling var også kvalifisering til Crufts-utstillingen i Storbritannia i 2023, verdens største og mest berømte utstilling som i år ble vunnet av en norsk hund. Så får man se hvor mange av de heldige kvalifiserte fra Sørlandshallen som tar turen over Nordsjøen til neste år!

Neste NKK-arrangement er i Ålesund i slutten av april: Velkommen til NKK Ålesund - Norsk Kennel Klub

 

Våre samarbeidspartnere: