Solgte syke smuglerhunder

I forrige uke aksjonerte Mattilsynet mot en mann de mener skal ha smuglet inn og solgt flere hunder. Hundene skal ha kommet fra Øst-Europa til Norge, og mattilsynet frykter også at hundene kan være syke.

Publisert:
 

NRK.no: – Det var ingen hunder hos ham da vi aksjonerte, men han har innrømmet å ha tatt inn valper for salg. Vi mistenker at hundene er tatt inn ulovlig fra utlandet, forteller veterinær i Mattilsynet Lars-Erik Rondestveit til NRK.

Den siste annonsen som ble lagt ut, var for to franske bulldog-tisper fra Øst-Europa.

«Flotte familiehunder, med god helse og godt gemytt selges for 14.000 kroner stykket», sto det i annonsen som nå er fjernet.

Mattilsynet ønsker nå å komme i kontakt med kjøperen av en av bulldogene fordi de frykter at hunden har med seg sykdommer og parasitter.

Men mannen hevder at han ikke husker hvem han har solgt til.

Les hele saken på nrk.no

NKK mener det er veldig viktig at import av hunder skjer på riktig måte for å sikre hundenes helse, og for å unngå sykdommer som kan spre seg. Det er særlig import av gatehunder og import fra useriøse aktører som setter hundehelsen i fare. Problemet er at vi kan få inn sykdommer som vi ikke har i Norge og som kan være farlig både for hunder, mennesker og miljø.

Samtidig har NKK vært tydelige på at hundeavl er internasjonalt og at det ikke må gjøres vanskeligere å importere registrerte rasehunder, da disse lever i mye mindre risikofylte omgivelser enn gatehunder med tanke på smittsomme sykdommer

– Det er viktig for NKK og for våre medlemmer at fremtidig forvaltning ikke skal gjøre det vanskeligere for oppdrettere å importere fra seriøse aktører, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage

Les flere saker NKK har skrevet om temaet:

 

Våre samarbeidspartnere: