Revidert BSI er nå klar

Revidert BSI er gjeldende fra NKKs utstilling i Trondheim 30. juni og 1. juli 2018.

Publisert:
 

BSI – Breed Specific Instructions regarding exaggerations in pedigree dogser et verktøy for eksteriørdommere til bruk i utstillingsringen, og skal være en hjelp til å identifisere overdrevne eksteriør- og mentaltrekk som kan påvirke hundenes funksjonelle helse. BSI er felles for alle landene i Nordisk Kennel Union.

I BSI-heftet er det nøye beskrevet hvilke trekk ved raser og rasegrupper som potensielt kan true helse og velferd, samt krav som skal være til stede for alle hunder for å sikre optimal funksjon.

Det er nedfelt i BSI at programmet skal revideres hvert tredje år. Første utgave var gjeldende fra 2014. I 2017 fikk norske raseklubber og dommere tilsendt en spørreundersøkelse i forbindelse med NKKs bidrag til revisjonen.

BSI-skjemaet som dommere fyller ut etter bedømmelsen er også revidert, slik at det nå skal være lettere å fylle ut samt gjøre det enklere for klubbene å behandle innsamlede data. Fem raser er fjernet fra forrige versjon av BSI: west highland white terrier, dachshundrasene, flat coated retriever, borzoi og irsk ulvehund. Tre nye raser har kommet til – azawakh, saarloos wolfhond og tsjekkoslovakisk ulvehund (den siste rasen er forbudt i Norge).

 

Våre samarbeidspartnere: