Ny rase i NKK:  CONTINENTAL BULLDOG

Continental bulldog - FCI illustrasjon
NKK åpner for registrering av continental bulldog fra og med 01.01.2023.

Rasen oppstod som en følger av et krysningsprosjekt mellom engelsk bulldog og old english bulldog, og det vellykkede krysningsprosjektet ble nøye overvåket av den sveitsiske kennel klubben.

Publisert:
 

Rasen continental bulldog ble godkjent av FCI på «provisonal basis» 30.03.2022. På bakgrunn av FCIs standing orders, anerkjenner også NKK som FCI-medlem rasen. 

Continental bulldog er plassert i gruppe 2 (Pinscher, Schnauzer, Molosser og Sennenhunder), med FCI-nummer 369. Rasens opprinnelsesland er Sveits. Rasen oppstod som en følger av et krysningsprosjekt mellom engelsk bulldog og old english bulldog, og det vellykkede krysningsprosjektet ble nøye overvåket av den sveitsiske kennel klubben.

Se også: Rasestandard continental bulldog (PDF, 148KB)

Rasen er allerede anerkjent av flere NKU (Nordisk kennel union)-medlemmer. I Svenska Kennelklubben og Dansk Kennel Klub har rasen egen raseklubb. I NKK vil rasen bli forvaltet av Norsk Bulldog Klubb

I HS-møte 11-22, sak 128/22, ble det fattet vedtak om at NKK åpner for registrering av continental bulldog fra og med 01.01.2023. Det vil være mulig å delta på terminfestede aktiviteter fra og med 01.04.2023.

 

Våre samarbeidspartnere: