Norsk Retrieverklubbs sommerleir - en suksess!

16 unger i alderen 9 til 15 stod spente på Badiras hundesenter fredag ettermiddag klare for leir
16 unger i alderen 9 til 15 stod spente på Badiras hundesenter fredag ettermiddag klare for leir!

Helgen 5.–7. juli ble den første barne og ungdomsleiren for Norsk Retrieverklubb (NRK) avhold på Badiras Hundesenter i Moelv.

Publisert:
 

Familie og Rekrutteringskomiteen (FORK) i NRK har lenge planlagt å dra i gang tiltak for rekruttering og gi tilbud til eiere som har retriever mer som familiehund og som ikke nødvendigvis ikke er så aktive på utstilling og på prøver.

Flere bilder nederst i saken

Målet for leiren var å engasjere barn og ungdom til interaksjon med sin retriever i organiserte former med kyndig veiledning av instruktører. Med på laget hadde vi Trinn 3 instruktør Stein Feragen. I FORK sitter Wenche Rolland, Guro Brunsby og Allan Tingstveidt. Tre oppdrettere med til sammen fire tiår med erfaring med hund. I tillegg har vi instruktør utdannelse, utdanning innen dyreassistert terapi og helsefaglig bakgrunn. Med andre ord hadde vi dekket oss opp med både medisinsk bakgrunn, hundeerfaring og utdanning innen NKK.

I tillegg til kompetansen var vi opptatt av at dette skulle være et lavterskeltilbud som nådde ut til alle. Ikke bare de med god råd. Vi la oss dermed på en påmeldingsavgift på 500,- som kan være overkommelig for de fleste. En helg med hund bør ikke koste mange tusenlapper for en familie! Da mister vi mange og økonomi skal ikke være grunnlag for at barn ikke kan få et sommer tilbud eller at gode nye hundetrenere ikke skal få hjelp til trening av sin hund og brenne for retrieveren som rase resten av livet. 

Vi var spente da vi la ut annonsen og hadde ingen formening om hvor mange som ville melde seg på. Gleder var dermed stor da vi uken før arrangementet satt med 20 navn på listen over barn og unge som ville komme til oss på leir! Grunnet sykdom ble det noe frafall men 16 unger i alderen 9 til 15 år stod spente på Badiras hundesenter fredag ettermiddag klare for leir! Barna sov i telt på plassen og hundene i telt med dem.

Da vi samlet oss på kvelden introduserte vi oss ledere og fortalte barna at selv om alle hadde forskjellig alder, kom fra forskjellige plasser og gikk på forskjellige skoler, så hadde de alle en ting til felles. De var alle glad i sin hund. Det ville vi skulle være fokuset hele helgen. Vi oppmuntret også barna til å inkludere og heie hverandre frem i de forskjellige aktivitetene gjennom helgen. Noe vi ikke trengte å bekymre oss veldig for. 

Det var samhold fra første sekund og det var ingen som gikk alene lenge av gangen før noen kom og inkluderte dem i leken. De store passet på de små og alle knyttet nye vennskap med noen. Aktivitetene som var valgt for helgen var lydighet og rallylydighet på lørdag og utstillingtrening med påfølgende barn og hund konkurranse og jakt trening med påfølgende workingtest med tre poster. 

Imellom disse organiserte aktivitetene var det også masse rom for lek og moro. Ikke minst skapte vi til leker hvor barna måtte bruke det de hadde lært den dagen. Dette kom godt  med på lørdag kveld hvor barna hadde hinderløype med egg og hund. Kom de seg gjennom løypa med aguility hinder og behovet for kontakt med hunden fikk de klaske egget i hodet på lederne som ventet i mål. Uten tvil skapte dette en kjempestemning, og barna la slagplaner for hvordan komme seg gjennom løypa på best mulig måte så egget holdt helt frem til mål. 

Samspillet vi har sett mellom barn og hund denne helgen var rørende og motiverende med tanke på å skape mer aktivitet rundt barn og hund innad i klubben. Vi har fått flere oppdateringer fra barna etter leiren om treninger med kontakt, aguility, turer med hunden og ikke minst et ønske om videre aktivitet i avdelingene de tilhører utover høsten. Med andre ord, rekrutteringen var vellykket! I tillegg vet vi at flere har dannet gode vennskap som vil bygges på videre utover året. 

Familie og Rekrutteringskomiteen vil rette en stor takk til styret sentralt i Norsk Retrieverklubb for tilliten til å organisere dette og ikke minst at det ble satt av viktige midler i budsjettet for denne type aktivitet som så tydelig er nødvendig for rektruttering.

Ungdommen er vår nye generasjon med retriever entusiaster og det er viktig å holde dem i aktivitet for at klubben skal bestå i generasjoner fremover!

For FORK

Guro Brunsby
 

 

Våre samarbeidspartnere: