Norsk Bulldog klubb 100 år

Norsk Bulldogklubb 100 år
NBK Jubileumsutstilling - BIS NJV-18 Babybulls Karma res BIS Junior Ch Schønemann Danish Star Phoenix. Dommer: Kevin Davis (UK) Foto: Bitteno-19

Forrige helg markerte Norsk Bulldog Klubb 100-årsjubileum med stor jubileumsutstilling i Telemarkshallen i Bø. Det ble en flott markering, og NKK gratulerer så mye med jubileet.

 

Bulldogklubben ble stiftet i 1919 og har vært inkludert i Norsk Kennel Klub siden da. De startet først med engelsk bulldog, så omlag 22 år senere ble den franske bulldogen inkludert i klubben.

Til forrige helgs jubileumsutstilling var det et godt oppmøte. Det var påmeldt 128 franske og 100 engelske bulldoger, og de aller fleste stilte begge dagene. På plass var også Wenche Skogli fra NKKs Hovedstyre.

– Norsk Bulldog Klubb er en klubb som holder sammen. De har fullt fokus på helse, noe som tydelig kunne ses i ringene denne helgen. Dommere var ekstra oppmerksomme på neseboråpninger og pust, men det var svært lite hunder som hadde problemer med dette, sier Skogli.

Hun forteller at klubben også hadde gjennomføring av kondisjonstest med pulsbelter på fredagen, og at de loggførte resultatene fra dette.

NBC 100 år
Fem generasjoner franske bulldoger, fra 12 år til 10 måneder gamle. Fra kennel Zecudas v / Merete Gjersrud.

– Bulldogklubben har vært med på alle prosjekter som NKK har spurt de om, og de har svært høyt fokus på dette. Steinar Eriksen har gjort en formidabel jobb med dette i mange år som klubbens leder. De er også representert og svært aktive i arbeidet i NKKs Bracycephalråd, sier Skogli.

(På bildet: Wenche Skogli, NBC-leder Steinar Eriksen, og ny påtroppende leder Arne Øygarden)

NBC 100år2

Under utstillingen holdt også Wenche Skogli en tale på venge av NKK.

– Jeg berømet klubben for godt samhold, og for lite bråk i klubben og på sosiale medier. Det er en klubb som fokuserer på hunder, hunders helse, medlemmer og aktiviteter i steden for tull og tøys, sier Skogli.

Norsk Bulldog Klub avholdt jubileumsmiddag på kvelden hvor ca. 80 medlemer, åtte dommerer, to ringpersonell og Wenche Skogli var tilstede fra NKK. Det ble holdt taler, og stiftelsesdokumentet fra 1919 ble også opplest og fremlagt. 

– Jubileumsutstillingen var en høytidelig helg med fokus på hund og helse, oppsummerer Skogli. 

Flere bilder fra utstillingen kan sees på Norsk Bulldog klubbs Facebookside

Norsk Kennel Klub gratulerer så mye med 100-års jubileet.

 

Våre samarbeidspartnere: