NKKs årskonkurranser 2016

I tillegg til «Bamsevinneren» har Norsk Kennel Klub også fire andre årskonkurranser knyttet opp til utstilling: Årets veteran, Årets oppdretter, Årets avlshund og Årets norske hunderase. Alle er prestisjefylte konkurranser hvor det er stas å vinne, og konkurransen er knallhard. Flere deltakere vant for andre gang.

Publisert:
 

Konkurransen Årets mestvinnende veteran er det sjelden noen vinner med enn én gang. Her dreier det seg jo om hunder som er minst åtte år gamle, gjerne gamle storvinnere som eierne gir en sesong eller to i veteranklassen på tampen av karrieren. Men konkurransen er intens og hard, med mange flotte stjerner som holder seg utrolig godt.

NKKs årskonkurranser 2016

Veterankonkurransen var svært hard i år, før DOGS4ALL (D4A) var det bare to poeng som skilte de tre beste. Men da tibetansk spaniel Sagaland’s Å-Chevy ble BIS veteran lørdag på D4A under dommeren Stephanie Rickard, sikret han også sammenlagtseieren. Hunden er 11 år gammel, har en utrolig rad med titler og ble for ordens skyld også BIM og Norsk Vinner-16 i rasekonkurransen. Han eies av Sonja Dramstad og er oppdrettet av Gerd og Kjell Strand. Han ble også BIS veteran på Lillehammer i august, og har flere andre plasseringer gjennom hele sesongen.

Årets mestvinnende oppdretter

NKKs årskonkurranser 2016

Årets mestvinnende oppdretter ble den samme som i 2015, nemlig kennel Aquafortis med portugisiske vannhunder, eid av Runi Kristiansen. Hun har hatt enorme fremganger siden hun begynte med rasen for vel et dusin år siden, og ved siden av oppdretterklassene har hun også kjempet helt i toppen av Bamselisten med den brune hannhunden Aquafortis Eros. Han endte til slutt på fjerdeplass, og har også hentet topp-plasseringer i våre naboland. Oppdrettergruppene har stått i en klasse for seg, og med fire førsteplasser tidlig i sesongen var det mulig å roe ned mot slutten av året, seieren var klar i god tid før Dogs4All, så der stilte ikke kennelen noen gruppe. Kanskje Runi Kristiansen planlegger tre strake?

Årets mestvinnende avlshund

NKKs årskonkurranser 2016

Årets mestvinnende avlshund ble et enda tettere løp. To hunder endte på samme poengsum, men shih tzu Fun Tan's Bohem Willy The Kronk, eid av Jim Rædergård, hadde det beste enkeltresultatet og gikk til topps på det. Han er en ni år gammel hannhund og han har bare 15 avkom etter seg totalt, så det er en fin prestasjon å få sammen avlsgrupper nok til å vinne denne konkurransen.

Årets mestvinnende hund av norsk rase

I denne konkurransen gikk seieren til en gammel kjenning; buhunden Kimura’s Peer Gynt, til daglig Peder, eid av Kathrine Øksnevad Lindstrøm. Peder vant også i fjor. Den fire år gamle hunden var helt suveren i konkurransen, og etter å ha vunnet konkurransen på D4A (hvor han også ble nummer to i gruppen) vant han med mer enn dobbelt så mange poeng som den neste på lista.

NKKs årskonkurranser 2016

Han har også hevdet seg på «Bamselista» tidligere år, og har en imponerende merittliste for en såpass ung hund. Han har nok heller ikke vunnet sitt siste trofé i disse konkurransene.

 

Våre samarbeidspartnere: