NKK Trondheim bør danne skole

NKK Trondheim
En super gjeng positive frivillige og en godt drillet teknisk arrangør gjorde NKK Trondheim til en suksess.

Er det mulig å arrangere store hundeutstillinger i Norge under den pågående koronakrisen? Ja, det går faktisk veldig bra. NKK Trondheim viste vei i helgen med et imponerende velkoordinert arrangement som høstet mye ros fra utstillerne.

Publisert:
 

Tekst og foto: Anne Buvik

Hva er hundeutstillinger egentlig ment å være? Et sted hvor man får sin hund vurdert av en kyndig dommer, som et resultat av forrige generasjons avl. Det drukner av og til i jakt på cert og titler, gruppe- og BIS-gevinster, stress og kav, køer og slit med telt og trimmebord og annet stæsj. Men på NKK Trondheim ble det på mange måter back to basic. Strengt regulert oppmøte, inndeling i soner, og takk for i dag når rasen var ferdigbedømt. Neddempede gruppefinaler på slutten av dagen. Og pussig nok – utstillerne likte det!

Med nesten 2500 voksne hunder påmeldt på NKK Trondheim var det ikke fritt for at det var en nervøs stemning blant arrangørene i forkant. Ville det være mulig å opprettholde smitteversreglene og avvikle på en forsvarlig måte? Men bekymringene var grunnløse, viste det seg. Grundig planlegging, oppdeling i en rekke separate arrangementer og soner, godt drillede tekniske arrangører, en super gjeng positive frivillige – og det hele gled som en varm kniv i smør.

Gode tilbakemeldinger

Men det ble definitivt en «annerledes-utstilling». Det var nesten uvirkelig å se utstillingsområdet nærmest «øde og forlatt» bare en halvtime før bedømmelsen begynte – ingen køer, ingen telt, ingen folkevrimmel – men langsomt gled en tynn strøm av utstillere inn, fordelte seg rundt ringene i sine respektive soner med god avstand, og bedømmelsen kunne begynne. Varmt sommervær var selvsagt en hjelp, og de «uunnværlige» teltene så ikke ut til å være savnet. Kun noen ganske få hadde tatt med telt, og slo dem opp i henhold til reglene.

Dommere og ringpersonell var godt forberedt, og det samme var de fleste utstillere. Justeringer som at utstillerne selv viste bittet og trakk seg unna når dommer gikk over hunden, bød ikke på problemer. Og etter at hunden var ferdig i ringen, trakk de aller, aller fleste utstillerne seg vekk fra området og slapp til neste pulje. Lange pauser mellom de ulike arrangementer gjorde det til en lang dag for dommere og ringpersonell, men ingen klaget – alle var glade for å være i gang igjen.

Det morsomme var at utstillerne så ut til å stortrives med den forenklede versjonen av utstilling: Facebook strømmet over av rosende tilbakemeldinger fra deltakere som satte stor pris på utstilling uten stress og trengsel. 

«Beste NKK-utstilling noen gang», «Fantastiske arrangement», «Slik bør vi ha det i fremtiden», «Bare vennlige og serviceinnstilt personale» var noen av de glade meldingene. 

Både utstillingsleder Marianne Ono Njøten og NKKs administrerende direktør Torbjørn Brenna var lutter smil og glede ved dommermiddagen lørdag kveld:

- Fantastisk atmosfære og fornøyde utstillere. Dette bør danne skole, vi bør ta med oss noe lærdom herfra til utstillinger i fremtiden, også når tilstandene blir normale igjen. 

Etter to fulle dager kunne de negative tilbakemeldingene telles på én hånd.

Også Torbjørn Brenna var både stolt og glad:

- For en super gjeng med frivillige. Det har vært lagt ned en enorm innsats; man må bare bli imponert over medlemmenes evne til å mobilisere når det gjelder. Vi har sett det gjennom engasjementet for å redde NKKs økonomi, og nå gjennom alt det arbeidet som har gått med for å få dette arrangementet avviklet. Her har vi virkelig satt standarden.

NKK Fauske blir neste!
 

 

Våre samarbeidspartnere: