NKK-seminar om BOAS 12.06.2019

Fransk bulldog NKK
Fransk bulldog. Illustrasjonsfoto: iStock

NKK har vært så heldig å få leder for The Cambrigde BOAS research group, MA VetMB CertVR, CertSAS DipECVS MRCVS Jane Ladlow på besøk til Norge. Jane Ladlow er spesialist i kirurgi på smådyr (bløtvev) og har gjennom en årrekke arbeidet med og forsket, blant annet på BOAS (Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome). Seminaret er gratis.

 

Sammen med The University of Cambridge, lanserte The Kennel Club i Storbritannia i februar 2019 et nytt «Respiratory Function Grading Scheme» for å evaluere og gradere tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av BOAS hos enkeltindivider av rasene fransk bulldog, engelsk bulldog og mops.

Spesialtrente veterinærer kan utføre evalueringen av hundene og graderingen blir registrert som helseinformasjon på den enkelte hund i kennelklubben, på hundenes registreringsbevis og publisert.

  • Vil du lære mer om det komplekse syndromet BOAS?
  • Vil du vite mer om resultatene av den engelske forskningen på området?
  • Vil du høre om erfaringene fra samarbeidet med The Kennel Club for å bedre helsen for flere raser?

Da må du sette av ettermiddagen og kvelden 12. juni 2019. Seminaret vil bli holdt i BIs lokaler i Nydalen, Oslo fra klokken 18.00 - 21.00. (Nydalsveien 37, 0484 Oslo)

Meld på BOAS-seminaret HER

Om Jane Ladlow

Jane Ladlow er ingen hvem-som-helst innenfor forskningsverden. Hun er leder av forskergruppen for BOAS ved University of Cambridge, og har i en årrekke forsket på problemstillinger rundt BOAS som både veterinærer, oppdrettere og eksteriørdommere står overfor.

Ladlow og hennes forskningsgruppe har bl.a. studert hvilke anatomiske trekk som disponerer for BOAS, utviklet et system for hvordan veterinærer i klinisk praksis kan gradere BOAS, og sett på hvor korrekt veterinærene faktisk klarer å gradere hundene. Ladlows forskningsgruppe har også studert hvilke former for BOAS-kirurgi som gir best utfall, og prognostiske faktorer ved kirurgi.

Sist, men ikke minst, har Ladlows forskningsgruppe sammen med The Kennel Club (i Storbritannia) utviklet et screeningprogram for BOAS på rasene fransk bulldog, engelsk bulldog og mops. I dette programmet blir hundene BOAS-gradert av spesialtrente veterinærer, og BOAS-gradering blir tilgjengelig i kennelklubbens database og på hundenes stamtavle.
Ladlow har også bedrevet forskning innenfor andre områder enn BOAS.

Lenker til artikkelinformasjon og prosjekter, BOAS:

Noen av artiklene er gratis og full tilgjengelig. For andre artikler får man kun opp et sammendrag og må betale for å lese hele artikkelen. All litteratur er på engelsk.

BOAS-gradering

Anatomi

Kirurgi

Generelt om BOAS

Annet BOAS-relatert

Informasjon fra University of Cambridge

Meld på BOAS-seminaret HER

 

Våre samarbeidspartnere: