NKK innkalt til hastemøte

I et forsøk på å komme til en «minnelig løsning», har FCI kalt inn NKK til et hastemøte i Brüssel 29. juli.

 

Til møtet er også FCIs Executive Committee, øvrige medlemmer av General Committee, presidentene for FCIs Europa- og Asiaseksjon, samt delegater fra China Kennel Club innkalt.

Ettersom NKKs Hovedstyre har, ved to anledninger, enstemmig vedtatt NKKs standpunkt i saken vedrørende Kina som vertsnasjon for WDS2019, har NKK meldt forfall til møtet.

- Vårt standpunkt er helt i tråd med hovedoppgaven Representantskapet har gitt NKK: Å arbeide for hundevelferd, og det er akkurat det vi gjør i denne saken, sier NKKs styreleder Tom Øystein Martinsen

- FCI har truet NKK med sanksjoner for å utføre det oppdrag våre medlemmer og eiere har gitt oss, og for fritt og uavgrenset hevde våre meninger, avslutter Marinsen.

For NKK er ikke en minnelig løsning et alternativ. I sitt svar til FCI har NKK bedt om en ekstraordinær generalforsamling med omvalg av vertsnasjon for WDS 2019. NKK ønsker også at det etableres klare retningslinjer for hvilke land som kan tildeles arrangement, og at alle medlemsland skal kunne dokumentere arbeidet de gjør for hundevelferden i sine respektive land.

- Vi vil ikke akseptere tildelingen av World Dog Show til Kina så lenge den grove mishandling av hunder foregår i landet, sier NKKs administrerende direktør Trine Hage.

- Jeg er veldig takknemlig for å ha et så solid og modig styre i ryggen, og ikke minst for den massive støtten vi har fått fra både inn- og utland. Jeg er overbevist om at NKKs standpunkt i denne saken er det eneste rette, sier Hage.

 

Våre samarbeidspartnere: