NKK-hunden Moya er Norges Dyrehelt

Takket være oppmerksomme ansatte ved Fjeldmora skole har hunden Moya blitt en fast del av skolehverdagen, hvor hun i flere år har vært en viktig støttespiller for elever med psykiske plager.

Publisert:
 

Det hele startet for to år siden da matmor Elisabeth Husberg tok med seg sin engelske cocker spaniel, Moya, på jobb på Fjeldmora skole, en skole med ansvar for skoletilbudet til barn og ungdom som er innlagt til behandling ved BUP døgn, Sanderud Sykehus. Fra første dag ble Moya en kjærkommen følgesvenn for elevene og motivasjonen i undervisningstimene økte.

NKK-hunden Moya er Norges Dyrehelt!

– Moya hadde en positiv effekt på elevenes motivasjon, økte den sosiale samhandlingen, og skapte liv i skolehverdagen. Vi forstod raskt at dette måtte vi fortsette med. Både jeg og rektor valgte å ta kurs i Dyreassisterte intervensjoner og lagde et undervisningsopplegg hvor Moya ble en naturlig, og viktig, del av skolehverdagen til de elevene som ønsker dette, sier Elisabeth.

Moya tok utfordringen på strak labb og er nå kåret til en av Norges dyrehelter i kåringen til Agria Dyreforsikring!  

NKK-hunden Moya er Norges Dyrehelt!

Moya foran Fjeldmora skole. Foto: M.V. Søgaard

Donerer pengepremie til veldedighet

I tillegg til et gavekort i NKK-butikken på kr 1500, får Moya også kr 5 000 fra Agria Dyreforsikring som doneres til et valgfritt veldedig formål. Valget falt på Røde Kors sitt arbeid med besøkshunder.

Agria gir kr 5000 til Elverum Hundeklubb!

Det er ikke bare Røde Kors og skoleelever som nyter godt av Moyes fantastiske innsats. Siden Elisabeth (og Moya) er medlemmer i en av NKKs medlemsklubber så støtter Agria klubben med kr 5 000! Den heldige klubben som får ekstra pengestøtte til glede for hunder og medlemmer er Elisabeths lokalklubb, Elverum Hundeklubb. 

Logrende støttespiller

Heltestatus er ingen hvilepute for Moya som er på jobb hver eneste dag. Om morgenen som logrende følgesvenn til skolen, og på dagtid som en del av undervisningen både i klasserommet og i uteområdet. Leken, nysgjerrig og forståelsesfull tilnærmer Moya seg elevene på en unik måte. For elevene blir både læring, samtaler med andre mennesker og veien tilbake til hverdagen, litt lysere med Moya på laget.

NKK-hunden Moya er Norges Dyrehelt!

– Først og fremst kjennes det godt å bli møtt av en som er glad i deg uansett, som ikke bryr seg om de problemene du har. I tillegg er det, for mange unge med psykiske utfordringer, lettere å omgås andre mennesker når Moya er tilstede. Man får nemlig noe konkret å forholde seg til, og det gjør både samhandling og læringen lettere. Moya er også en sprudlende, glad, nesten litt klovnete, hund, som skaper mye glede – det er rett og slett vanskelig å la vær å le – og det forløser noe i våre elever. Dette skal vi aldri slutte med, fortsetter Elisabeth.

Historien om Moya varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Med Norges dyrehelter ønsker vi å sette fokus på dyrenes innsats i samfunnet. Vi har fått inn mange flotte nominasjoner fra hele landet som viser hvor viktige våre dyrevenner er for oss mennesker. Moya er et flott eksempel på en dyrehelt som daglig gjør en god gjerning for barn og ungdom, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring

NKK gratulerer Moye og Elisabeth med velfortjent heltestatus! Vi håper vi får se flere NKK-hunder bli kåret til Norges Dyrehelt, og oppfordrer alle hundevenner til å nominere sin helt. 

 

Norges Dyrehelter er støttet av Norsk Kennel Klub, Norges Rytterforbund og Norske Rasekatters Riksforbund. 

Foto: privat

 

Våre samarbeidspartnere: