Mir redder liv i Nepal

Publisert:
 

Redningshundene Gere og Mir viste hvor Krishnaa var begravet

NKKs veterinær Kristin Wear Prestrud befinner seg for tiden i Nepal, hvor hun og hunden Mir jobber med å finne overlevende. Kristin og Mir er en del av NORSAR (Norwegian Search and Rescue Team); en norsk beredskapsorganisasjon for søk- og redningsoperasjoner i katastrofeområder.

Nylig viste Mir og en annen av NORSAR sine hunder, Gere, redningsmannskapene vei inn i et kollapset gjestehus i Katmandu. Der fant redningsmannskapet Krishnaa Devi Khadka levende begravet, skriver Aftenposten på sine nettsider.

NORSAR har som team dermed for første gang reddet noen ut i live. Redningshundenes førere valgte ifølge Aftenposten å bli på stedet og følge aksjonen til siste slutt.

- Det er jo nøyaktig dette vi har som mål når vi bruker så å si all vår fritid til å trene hundene, sier Mirs fører, Kristin Wear Prestrud til Aftenposten.

Om NORSAR:

  • NORSAR (Norwegian Search and Rescue Team) er en norsk beredskapsorganisasjon for søk- og redningsoperasjoner i katastrofeområder. 
  • Kan i løpet av få timer sende et team på 35 til 40 personer, 6 til 9 hunder, og 8 til 10 tonn med spesialutstyr på oppdrag i hele verden.
  • Består av personell fra Norske redningshunder, Oslo brann- og redningsetat og Oslo universitetssykehus, prehospitalt senter.
  • Redningsteamene er spesialtrente for å lete etter overlevende, redde dem ut av ruinene og yte nødvendig førstehjelp.
 

Våre samarbeidspartnere: