Mest brukte hundenavn i 2022

Labrador-valp
Luna eller Milo? Dette er de mest populære tispe- og hannhundnavn i 2022. Foto: iStock

Hva skal hunden hete? Agria Dyreforsikring har samlet en liste på de 40 mest populære navnene som norske valper fikk i 2022.

Publisert:
 

Trenger du hjelp til å velge navn til din fremtidige hund? Ønsker du å styre unna de mest populære navnene? Eller kanskje du bare vil sjekke om navnet til hunden din trender nå? 
Uansett hva tilfellet er for akkurat deg, så er det ingen tvil om at det å finne det rette hundenavnet er en viktig oppgave. Dette er jo tross alt et navn vi dyreeiere tenker på og sier mange ganger hver dag.
– Når vi sammenligner navnekåringen med Sverige og Danmark, så er det ett navn alle tre landene er enige om at fortjener en plass på pallen. Nemlig det flotte navnet Luna! Dette gjelder ikke bare for hundene. Navnet Luna ligger også på topp tre-listen for kattenavn i Skandinavia, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Mange av navnene går igjen fra fjorårets liste. De navnene som har rykket opp på popularitetsskalaen i år er Lotta, Milli, Vega, Simba og Alfred.

Topp 20 navn på tisper i Norge:
1.    Luna
2.    Bella
3.    Molly
4.    Saga
5.    Mira
6.    Frøya
7.    Wilma
8.    Kira
9.    Lykke
10.    Nala
11.    Nova
12.    Millie
13.    Ellie
14.    Lotta
15.    Ronja
16.    Ella
17.    Zelda
18.    Milli
19.    Vega
20.    Alma
Topp 20 navn på hannhunder i Norge:
1.    Milo
2.    Leo
3.    Balder
4.    Louie
5.    Max
6.    Odin
7.    Teddy
8.    Felix
 

 

Våre samarbeidspartnere: