Junior- og veteranchampionat innføres

Ordet championat på grønn bakgrunn

Etter flere års forsinkelser er det nå klart for innføring av nasjonale junior- og veteranchampionater. De kvalifiserende certifikatene deles kun ut ved NKKs utstillinger.

Publisert:
 

Titlene var besluttet innført fra 2020, men pga. covid og senere en nødvendig omlegging av NKKs utstillingssystemer, har innføringen drøyd noen år. Men fra og med NKK Bø i mars er det mulig å vinne junior- og veterancertifikater.

For å tildeles et junior- eller veterancertifikat må hunden vinne junior- eller veteranklasse og tildeles CK. Kun vinneren får junior/veteran-certet, uavhengig av om den fra før har tittelen junior- eller veteranchampion. Det kan altså ikke tildeles andre plasserte i klassen, i motsetning til certifikater som teller til nasjonalt championat, som jo deles ut i Beste Hannhund- eller Beste Tispeklasse. Det vil heller ikke bli utdelt reserve-certifikat i junior- eller veteranklassen.

For å få tittelen kreves det tre junior/veteran-certifikater fra tre ulike dommere, vunnet på tre NKK-utstillinger. Det er ikke tilleggskrav for denne tittelen for noen raser, heller ikke om rasen har tilleggskrav for nasjonalt championat. Hunden må ha tre norske certifikater for tittelen, det gjelder selv om hunden er junior/veteranchampion i et annet land. Dette i motsetning til et vanlig nasjonalt championat, hvor det holder med ett. NKK legger seg her på samme praksis som Finland og Danmark.

Hvis din hund tidligere har blitt junior/veteranchampion i et annet land, vil ikke disse titlene bli lagt inn i NKK-systemet. Kun titler tatt etter 1. mars 2023, i Norge eller i utlandet, vil bli lagt inn. unntaket er internasjonale junior/veteranchampionater, disse blir allerede registrert.

 

Våre samarbeidspartnere: