Hva er hundens betydning i koronapandemien?

hund og eier, korona
Illustrasjonsfoto: iStock

Det er koronatider, permisjonstider, oppsigelsestider og hjemmekontortider. Nettopp i tider som nå har menneskets beste venn en spesiell betydning for mange, og vi vil gjerne vite hva hunden betyr for deg.

Publisert:
 

Det er mange studier som har dokumentert en effekt av hundehold på human helse. Mer mosjon, mindre hjerteinfarkt og ikke minst selskap. Betydningen av å ha en hund som venn og selskap er antagelig uvurderlig. Norsk Kennel Klub jobber sammen med Veterinærhøgskolen (NMBU), for å se nærmere på dette.

Del din korona-hunde-historie

Vi vil gjerne vite hva hunden betyr for deg (spesielt i disse koronatider), og vil gjerne høre om noen vil dele historier om hunden sin i disse isolasjonstider. Kanskje har dere et par fine bilder? Hvordan var det å ha en hund på hjemmekontoret, i familielivet, for barna, under permisjonen/oppsigelsen eller i en mer ensom hverdag? Slik historier er viktige for å dokumenter hvordan mange opplever betydningen av hunden i vanskelige tider. Viktig for at politikere skal skjønne hvor mye hunden betyr for folk. For helse og velferd for mange. Kall det en dugnad, det er moderne.
 
Vi ønsker alle typer historier om hundens betydning i koronahverdagen, fra «uvanlige» hjemmedager i familier med hund, men spesielt historier der hunden har en spesielt stor betydning for noen. Der hverdagen uten hunden hadde vært spesiell tung. Vi får se om noen har noe på hjertet. Hvis vi får noen gode historier kan vi kanskje også spørre redaksjonen i Hundesport om de vil presentere noen, kanskje kan vi samle historiene på annen måte?

Hvis du har en slik historie, med eller uten bilder, håper vi du vil dele den med oss: https://nettskjema.no/a/koronahund#/page/1

 

Du kan enten legge inn historien med bilder direkte på denne lenken, eller laste opp en tekstfil hvis du heller vil det. Vi er sikre på at det finnes en haug med fine bilder som illustrerer, hund på tur, hjemmekontor med laptop og hund i sofa, hund og barn, hund i fanget, hund i sofa/seng, hund som selskap for unge og eldre. Og så videre.

Det er også et par spørsmål som du evt kan svare på hvis du har tid og lyst. Vi trenger ikke navn på eier, uten at du vil, men vil gjerne ha kontaktinformasjon, slik at vi kan kontakte deg før vi evt velger å bruke din historie som et godt eksempel på hundens betydning.

 

Våre samarbeidspartnere: