Husk båndtvangen fra 1. april

airdale terrier på tur i bånd
Båndtvangen er innført for å beskytte velferden til vilt og deres avkom.

Fredag 1. april trer den landsdekkende båndtvangen i kraft. Med mindre du befinner deg i et av landets friområder for hund, må hunden holdes i bånd over alt fra og med denne dagen.

 

Den "ordinære" landsdekkende båndtvangen strekker seg frem til og med 20. august, og gjelder for alle hunder, uavhengig av rase, størrelse og brukstype.

Beskytte annet dyreliv

Båndtvangen er innført for å beskytte velferden til vilt og deres avkom. Dyrelivet er ekstra sårbart fra april til august, og hunder må derfor holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet i denne perioden.

NKK har stor forståelse for at hundeeiere må ta spesielt hensyn til annet dyreliv i båndtvangsperioden, og oppfordrer naturligvis alle hundeeiere til å følge reglene som er satt.

Ta NKKs digitale "båndtvangkurs" her

Friområder for hund

Norsk Kennel Klub har ved hjelp av hundeeiere rundt om i landet forsøkt å kartlegge hvor i landet det finnes friområder for hund. Vi har lagt inn alle innspillene vi har fått fra dere i båndtvangskartet vårt på www.nkk.no/kart. Her kan du klikke deg inn og søke seg frem til din kommune.

Mangler det et friområde i kartløsningen? Send oss da gjerne innspill på e-post til kommunikasjon@nkk.no

Friområdene kommer i ulike størrelser og varianter – fra små hundeparker til store hundeskoger. Noen er inngjerdet, andre ikke. Fellesnevneren er at området er tydelig merket, og fritatt for båndtvangsbestemmelsene. Som betyr at uansett hva slags båndtvangsregler kommunen ellers har, vil det være mulig for hunden å bevege seg uten bånd i et friområde for hund. 

 

Våre samarbeidspartnere: