Husk å aktivisere hunden

Tur NKK schäferhund
Illustrasjonsfoto: Vibeke Brath

Selv om myndighetene har bedt oss om å være mest mulig hjemme, er det viktig at hundeeiere husker viktigheten av å lufte og mosjonere hunden sin. Det er ikke forbud mot å gå på tur. Så lenge man følger rådene fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet og holder avstand til andre mennesker, bør man lufte hunden sin som vanlig.

Publisert:
 

Hunder må mosjoneres, trenes og aktiviseres slik at de får dekket sitt behov for fysisk og mental aktivitet og sosialt samvær. Gjennom tilstrekkelig aktivisering kan unødvendig frustrasjon unngås, slik at hunden har det best mulig, og er til glede for seg og sin familie.

Hvis en hund holdes innendørs uten tilgang til hundegård eller liknende, bør den luftes, mosjoneres eller aktiviseres minst tre ganger om dagen. Valper, eldre eller syke hunder bør luftes oftere, eller ut fra sine behov.

Det er viktig å ta vare på hundenes ve og vel, selv om samfunnet står midt i en krisesituasjon med store restriksjoner. Ved å følge rådene til helsemyndighetene, og utøve generell forsiktighet kan turer med hund fint gjennomføres.

Få noen andre til å lufte hunden

Er du selv syk og må holde deg innendørs, kan du få noen andre til å lufte hunden din. Vær da ekstra oppmerksom på hygienen. Ifølge Veterinærinstituttet er det foreløpig ikke noen holdepunkter for at smitte eller sykdomsoverføring skjer mellom hunder og mennesker. Viruspartikler kan likevel overføres ved at man berører gjenstander en syk person har vært i kontakt med, som for eksempel et halsbånd eller en hundeleke.

Husk å plukke opp etter hunden, og kast helst bæsjeposen i en søppelbøtte hvor du slipper å berøre lokket til søppelbøtten. På den måten bidrar du ytterligere til å hindre smittespredning.

Tren hunden innendørs

I tillegg til å gå tur, kan man også gi hunden trening innendørs. Hunder blir også slitne av mental trening, og det er noe de fleste hunder liker. Sett for eksempel av 20 – 30 minutter i løpet av dagen og gi hunden noen utfordringer. Det kan for eksempel være å gjemme noen godbiter som hunden må finne, eller lære hunden noen nye triks.

 

Våre samarbeidspartnere: