Hjelp oss å hjelpe

Golden Retriever, lek.
FOTO: Vibeke Brath

Ferietid innebærer reising for mange, også hundeeiere. Mange ønsker å vite om det finnes noen friområder for hund langs reiseruten. NKK ønsker derfor å lage en oversikt over landets hundeparker, men vi trenger din hjelp til å finne ut hvor de er.

Publisert:
 

NKK kjenner til mange av landets friområder, men langt ifra alle. Derfor håper vi landets hundeeiere kan hjelpe oss å finne frem til hundeparker og hundeskoger som befinner seg rundt om i Norge.

Hundeparker kommer i alle størrelser og varianter. Med og uten gjerder, store og små. Et felles krav til et hundefriområde er likevel at det må være fritatt fra båndtvang, slik at hundene har mulighet til å løpe fritt selv om det er båndtvang i områdene rundt.

Kjenner du til et område som er fritatt fra båndtvangen, og hvor en hundeeier kan få slippe hunden sin løs? I såfall hadde vi satt stor pris på om du kunne sende en e-post til kommunikasjon@nkk.no med en forklaring på hvor området ligger. En beskrivelse av hvor i kommunen/byen/tettstedet området befinner seg er fint. Har området en adresse, er det aller best. Husk at personer som ikke er lokalkjente må ha mulighet til å finne frem.

Skjermbilde fra Google maps, SkraperudtjernEn annen mulighet er å søke opp området i Google maps. Da kan man finne koordinatene til området. Disse koordinatene kan skrives direkte inn i søkefeltet på Google maps igjen, slik at man enkelt finner frem til området.

Skraperudtjern hundepark i Oslo, har koordinatene 59.870910, 10.85478.

 

Våre samarbeidspartnere: