Helsedebatt som engasjerer

Publisert:
 

Helsedebatt som engasjerer

NKK har de siste dagene engasjert seg i den pågående debatten om hundeavl og helse. Professor Odd Vangen (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås) gikk nylig ut med en påstand om at norske hunder nå lider for skjønnheten, og hevder at hundeavl er "verst i klassen" når det gjelder dyreavl. På bakgrunn av dette har NKK nå vært aktivt ute i media for å informere om det gode arbeidet norske oppdrettere og NKKs medlemsklubber nå gjør for å sikre god hundevelferd. 

I går var NKKs avlskonsulent, veterinær og etolog Kristin Aukrust, deltaker i paneldebatt sammen med NOAHs Siri Martinsen på NRK P1-programmet "Her og nå". I debatten understreket Aukrust både det arbeidet NKK nå gjør, samt viktigheten av å informere potensielle valpekjøpere om viktigheten av helse, slik at disse kan stille gode spørsmål og krav til oppdrettere. 

I dag tidlig var også NKKs administrerende direktør Trine Hage gjest på TV2s "God morgen Norge", sammen med professor Odd Vangen. Trine Hage orienterte her om de tiltakene NKK har gjennomført for å bedre hundehelsen, og for å øke fokus på helse hos dommere og oppdrettere. 

NKK publiserte også i går en kommentar på sine nettsider til Vangens påstander om usunn hundeavl. 

 

Våre samarbeidspartnere: