Gjør hunden synlig i mørket

refleksvest nkk

Å sette refleks på hunden er en billig forsikring, og kan være skillet mellom liv og død for din firbente venn. Uten refleks kan hunden fort gå i ett med omgivelsene og bli mer eller mindre usynlig for bilister.

Publisert:
 

Reflekser og lys kommer i mange varianter og utgaver; alt fra vester til turbånd og blinkende anheng til å feste i halsbåndet. Det finnes også refleks på rull med borrelås og hundeklær med integrert refleks.

Mange nestenulykker

Trygg Trafikk opplyser i en pressemelding at mange har opplevd farlige situasjoner fordi fotgjengere ikke blir sett i mørket. I en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for Trygg Trafikk og Fremtind forsikring i forbindelse med refleksdagen 17. oktober, kommer det frem flere oppsiktsvekkende tall.

Blant annet har nesten annenhver nordmann – 47 prosent – opplevd å nesten kjøre på noen, nettopp fordi de ikke har sett dem i mørket.

Dette understreker hvor farlig det kan være å gå uten refleks i mørket, både for to- og firbente.

– Uten refleks er du veldig sårbar selv på steder med gatebelysning. Lys fra gater, butikker og trafikk stjeler så mye oppmerksomhet at du som fotgjenger i praksis blir nærmest usynlig, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.

Bare 4 av 10 nordmenn bruker alltid refleks i mørket, til tross for at det trolig finnes mer enn 20 millioner reflekser i norske hjem, sier Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk, som mener antallet refleksbrukere er for lavt.

Fort gjort å glemme

I følge den ferske undersøkelsen, er unnskyldningene for å ikke bruke refleks mange. Men den mest gjennomgående unnskyldningen, hos 7 av 10 av oss, er rett og slett at vi glemmer det. Derfor er det nødvendig å minne om viktigheten refleksbruk fra tid til annen.

Å bruke refleks bør være like selvfølgelig som å bruke bilbelte. Ha derfor alltid refleks eller lys på deg selv og hunden din når dere skal ut i mørket. Et tips er å ha refleksen eller lyset liggende sammen med båndet, eller et annet sted som gjør at du kommer på det når du skal ut på tur i høstmørket.

Se NKK-butikken for utvalg reflekser og lykter til hund

God tur!

 

 

 

Våre samarbeidspartnere: