Gjør hunden synlig i mørket

refleksvest nkk

Å sette refleks på hunden er en billig forsikring, og kan være skillet mellom liv og død for din firbente venn. Uten refleks kan hunden fort gå i ett med omgivelsene og bli mer eller mindre usynlig for bilister.

Publisert:
 

Reflekser og lys kommer i mange varianter og utgaver. Alt fra vester til turbånd og blinkende anheng til å feste i halsbåndet. Det finnes også refleks på rull med borrelås og hundeklær med integrert refleks.

Dropper refleks på korte turer

Trygg Trafikk mener norske fotgjengere er for dårlige til å bruke refleks. I en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for Trygg Trafikk og forsikringsselskapet Fremtind, kommer tallene som underbygger dette frem.

– Det er bare 1 av 4 – 23 prosent – av oss som alltid bruker refleks. I tillegg sier 46 prosent at de bruker refleks ganske ofte, men ganske ofte er ikke godt nok. Vi dropper gjerne refleksen på korte turer eller når vi går i opplyste gater, men det er like viktig å bruke refleks da som ellers i mørket, sier kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Ann-Helen Hansen.

Tallene viser at det er like mange, 1 av 4, som sier de sjelden eller aldri bruker refleks. Det norske folk har dermed fortsatt mye å gå på når det gjelder refleksbruk, ifølge Trygg Trafikk.

Fort gjort å glemme

Ifølge den ferske undersøkelsen mener hele 96 prosent av de som svarte, at økt refleksbruk vil bidra til å redusere farlige situasjoner i trafikken når det er mørkt.

Unnskyldningene er likevel mange for at refleksen likvel ikke blir brukt. Den mest gjennomgående unnskyldningen, hos 59 prosent, er rett og slett at vi glemmer det eller ikke tenker på det. Derfor er det nødvendig å minne om viktigheten refleksbruk fra tid til annen.

Å bruke refleks bør være like selvfølgelig som å bruke bilbelte. Ha derfor alltid refleks eller lys på deg selv og hunden din når dere skal ut i mørket. Et tips er å ha refleksen eller lyset liggende sammen med båndet, eller et annet sted som gjør at du kommer på det når du skal ut på tur i høstmørket.

Se NKK-butikken for utvalg av reflekser og lykter til hund

God tur!

 

 

Våre samarbeidspartnere: