Gjør hunden synlig i mørket

refleksvest nkk

Å sette refleks på hunden er en billig forsikring, og kan være skillet mellom liv og død for din firbente venn. Uten refleks kan hunden fort gå i ett med omgivelsene og bli mer eller mindre usynlig for bilister.

Publisert:
 

Reflekser og lys kommer i mange varianter og utgaver; alt fra vester til turbånd og blinkende anheng til å feste i halsbåndet. Det finnes også refleks på rull med borrelås og hundeklær med integrert refleks.

Se NKK-butikken for utvalg reflekser og lykter til hund

Mange nestenulykker

Trygg Trafikk opplyser i en pressemelding at mange har opplevd farlige situasjoner fordi fotgjengere ikke blir sett i mørket. I en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for Trygg Trafikk og SpareBank 1 Forsikring i forbindelse med refleksdagen 18. oktober, kommer det frem flere oppsiktsvekkende tall.

Nesten 6 av 10 av alle norske fotgjengere har opplevd farlige trafikksituasjoner i mørket. Likevel er det kun 1 av 10 som alltid husker å ta på seg refleks.

Selv om bare 1 av 10 nordmenn svarer at de alltid bruker refleks, mener hele 88 prosent likevel at det ville ha stor positiv effekt hvis flere fotgjengere brukte refleks. I tillegg mener 96 prosent det er vanskelig å se fotgjengere i mørket uten refleks i mørket.

Fort gjort å glemme

I følge den ferske undersøkelsen, er unnskyldningene mange. Men den mest gjennomgående unnskyldningen hos 7 av 10 av oss – eller 72 prosent – er rett og slett at vi glemmer det.

Å bruke refleks bør være like selvfølgelig som å bruke bilbelte. Ha derfor alltid refleks eller lys på deg selv og hunden din når dere skal ut i mørket. Et tips er å ha refleksen eller lyset liggende sammen med båndet, eller et annet sted som gjør at du kommer på det når du skal ut på tur i høstmørket.

God tur!

 

Våre samarbeidspartnere: