Gi hunden en god 17. mai

malinois flagg nkk
Foto: Merete Greaker

Selv om det også i år blir en annerledes 17. mai, kan det være en god idé å ha tenkt igjennom hvordan din firbente venn får en best mulig dag. Salutter, smell og korpsmusikk vil også i år være en del av feiringen.

Publisert:
 

Selv om det ikke vil bli de store ansamlingene av mennesker ute i gatene, er det andre deler av 17. mai-feiringen som vil gå sin gang, som enkelte hunder ikke setter særlig stor pris på. Blant annet salutter og korpsmusikk. 

Hvis hunden er redd for høye lyder og smell og du bor i nærheten av et sted de skyter salutter, bør du ta enkelte forholdsregler:

  • Vær sammen med hunden når smellene pågår.
  • Pass på at hunden ikke kommer seg ut og stikker avgårde. Den naturlige reaksjonen hos hunder som blir skremt og stresset av høye smell, er å forsøke å komme seg vekk fra støykilden.
  • Prøv å avlede oppmerksomheten under salutten. Aktiviser hunden med innendørs lek, sånn at den får noe annet å tenke på.
  • Det er viktig å selv ignorere smellene, og opptre normalt overfor hunden.

Enkelte hunder liker heller ikke høy musikk. Vurder derfor behovet for å ta med hunden ut for å se på korpset. Kanskje hunden har det like fint hjemme noen timer.

De siste årene har det blitt stadig mer populært å pynte hunden i hundebunad på festdager. Dette er trolig artigere for eier enn for hunden. Det er viktig å være oppmerksom på at slike plagg begrenser hundens bevegelsesfrihet og kan være varme. 

Ha en riktig fin 17. mai. Gratulerer med dagen til alle to og firbente!

 

 

Våre samarbeidspartnere: