#frimerkehund - vinnerne er kåret!

#frimerkehund vinnere

Høsten 2019 inviterte Posten og Norsk Kennel Klub til en konkurranse der vinnerne kunne få sin hund på frimerke. Over 8 000 bidrag kom inn, og juryen har valgt ut fire vinnere.

Publisert:
 

Konkurransen ble lansert 17. oktober i fjor på God Morgen Norge i TV 2, og pågikk på Facebook og Instagram frem til 3. november. Videoen som presenterte konkurransen ble sett 136 000 ganger og vi fikk over 8 000 bilder og kommentarer. En jury med representanter fra Norsk Kennel Klub og Posten valgte ut fire vinnere. Disse ble fotografert av dyrefotograf Audun Nygard og frimerkene ble designet av Kristin Slotterøy.  

Motivene

frimerkehund flint whippetWhippeten Flint fra Fjerdingby i Rælingen skaper gode og minneverdige øyeblikk for syke mennesker med demens på sykehjem i Oslo. For sin innsats for demente ble Flint sammen med hundene Julie og Birk og matmor Ane Brit Sundal tildelt Demensprisen 2019 fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, Oslo fylkeslag. 

Hunder har vært en del av Ane Brits liv helt fra hun var barn. Hunden er både turkamerat og bestevenn for henne. Da hun ble syk i 2006 var det hunden som motiverte henne til å komme seg opp og ut. 

- Det var da jeg virkelig forsto hvor mye hunden betyr for meg. Samhandlingen med dem gjør meg til en bedre versjon av meg selv, forteller hun. 

Da hun begynte å trene sine tre terapihunder ble hun og hundene et team. 

- Jeg er veldig stolt av at min kjære Flint ble valgt kåret som motiv på et av frimerkene, sier Ane Brit videre, og forteller at den første hun skal sende postkort til med det nye frimerket er hennes mor som blir 99 år i juni. 

#frimerkehund zkipper norsk lundehund norsk kennel klubLundehunden Zkipper har seilt norskekysten i nord sammen med eier og skipper Johnny Leo Johansen fra Fredrikstad. Han er en miljøhund som plukker søppel i fjæra, og som bor sammen med Johnny om bord i seilbåten.

-Zkipper er min turkamerat og humørspreder. Jeg er mye på tur og det er veldig fint å kunne ha ham med på turer. Han er på en måte min beste venn, sier Johnny. 

Lundehunder har en personlighet som gjør at de er morsomme å være sammen med. De har mye energi, og de har en størrelse som gjør at de er greie å ha med seg, også i båt. Lundehund er en spesiell rase, og Johnny er veldig glad for at Zkipper kan bidra til å vise frem rasen.

- Det blir veldig artig, og litt rart, at Zkipper kommer på frimerke. Min familie er en hundefamilie hvor alle er veldig glade i hunder, så jeg må i hvert fall sende brev med Zkipper på til mine to døtre og mamma, sier Johnny.

#frimerkehund milo grand danois norsk kennel klubOmplasseringshunden Milo hadde en tøff oppvekst. Da han var to år gammel, kom han til Monja Elisabeth Strømnes i Råde utenfor Sarpsborg. Den nå ni år gamle Milo er en grand danois som aldri har gitt opp troen på det gode i mennesker, og han er verdens snilleste hund, både mot store og små. 

- Milo betyr masse for meg. Han er bare snill og god og vil helst sitte på fanget ditt, til tross for sine 64 kg! Med tanke på hans bakgrunn, så har han nok en ekstra stor plass i hjertet mitt, sier Monja. 

Hun synes det er morsomt at akkurat han skulle få plass på frimerke.

- Jeg gleder meg veldig til å se frimerkene, og den første jeg skal sende brev til er ei venninne som er veldig glad i dyr generelt, og som er kjempe flink til å sende kort både til bursdag, jul og påske. Hun vil garantert sette pris på å få et kort med bilde av Milo på frimerket!

#frimerkehund altea belgisk fårehund malenois norsk kennel klub minehundDen belgiske fårehunden malenois Altea jobbet som minehund for Norsk Folkehjelp i åtte år. Hun har på denne måten reddet mange liv med sin innsats. Hun nyter nå livet som pensjonist sammen med sin eier Roy Solbakken på Finnsnes i Troms. Da hun kom til Roy var det mye som var nytt for henne. 

Hun behøvde ikke bo i kennel og gå på jobb hver dag, men kunne løpe fritt i skogen og sove lenge om morgenen. I dag er Altea en trygg og sosial hund som sprer uendelig med kjærlighet til alle rundt seg. 

- Jeg er veldig stolt av å få vise frem min bestevenn på frimerke. Det første brevet jeg skal sende er til Norsk folkehjelp for å takke for den fantastiske innsatsen de gjør med å rydde miner og sikre trygge omgivelser rundt om i verden. Det andre brevet jeg skal sende er til en min og Alteas bestevenn, Amanda. Hun stiller alltid opp for oss, avslutter en stolt hundeeier.

Hund til nytte og glede!
 

 

Våre samarbeidspartnere: