Er din hund redd for fyrverkeri?

I samarbeid med Norsk Kennel Klub, ønsker Veterinærhøgskolen NMBU å samle inn DNA-prøver fra hunder som er redde for nyttårsraketter. Prøvene vil bli brukt i forskning, for å kartlegge mer av den arvelige bakgrunnen for at noen hunder utvikler frykt for fyrverkeri og andre ikke gjør det.

Publisert:
 

Veterinærhøgskolen NMBU trenger DNA-prøver fra så mange hunder som mulig, og håper du er villig til å bidra med en prøve fra din hund dersom han/hun er redd for nyttårsraketter. Prøven tas ved at eier gnir en svaber (en spesiell bomullspinne) mot hundens tannkjøtt noen sekunder for å samle spytt og celler. Det er enkelt, raskt og helt smertefritt å ta prøven.

Er din hund redd for fyrverkeri?

Illustrasjonsfoto: iStock

Dersom du er villig til å bidra med en prøve gjør du som følger:

Send en e-post til dogdna@nmbu.no med navn på eier og adressen prøven skal sendes til.

Når vi mottar bekreftelsen, sender vi deg en svaber og instruksjon for hvordan prøven skal tas, et kort med et par spørsmål om hunden, samt en frankert konvolutt i posten slik at det blir enkelt å sende prøven tilbake til oss. Du tar deretter prøven som beskrevet i instruksjonen og returnerer den i den ferdig frankerte konvolutten.

Alle prøver og opplysninger blir behandlet konfidensielt.

Frykt for fyrverkeri kan være plagsomt for hunden. Ved å finne ut mer om den arvelige bakgrunnen for problemet, vil vi kunne redusere forekomsten og med det bidra til en enda bedre hundevelferd.

Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål: dogdna@nmbu.no

 

Våre samarbeidspartnere: