Disse hundenavnene var mest populære i 2022

Valp i snøen

Hva skal hunden hete? Agria Dyreforsikring har samlet en liste på de 40 mest populære navnene som norske valper fikk i 2022. Er navnet til hunden din på listen?

Publisert:
 

De mest populære navnene til tisper er Luna, Bella og Molly. Til hannhunder er det Milo, Leo og Balder.

Viktig oppgave

Trenger du hjelp til å velge navn til din fremtidige hund? Ønsker du å styre unna de mest populære navnene? Eller kanskje du bare vil sjekke om navnet til hunden din trender nå? 

Uansett hva tilfellet er for akkurat deg, så er det ingen tvil om at det å finne det rette hundenavnet er en viktig oppgave. Dette er jo tross alt et navn vi dyreeiere tenker på og sier mange ganger hver dag.

– Når vi sammenligner navnekåringen med Sverige og Danmark, så er det ett navn alle tre landene er enige om at fortjener en plass på pallen. Nemlig det flotte navnet Luna! Dette gjelder ikke bare for hundene. Navnet Luna ligger også på topp tre-listen for kattenavn i Skandinavia, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Nye navn på årets liste

Mange av navnene går igjen fra fjorårets liste. De navnene som har rykket opp på popularitetsskalaen i år er Lotta, Milli, Vega, Simba og Alfred.

Mest populære hundenavn 2022
Topp 20 tisper Topp 20 hannhunder
1. Luna 1. Milo
2. Bella 2. Leo
3. Molly 3. Balder
4. Saga 4. Louie
5. Mira 5. Max
6. Frøya 6. Odin
7. Wilma 7. Teddy
8. Kira 8. Felix
9. Lykke 9. Theo
10. Nala 10. Loke
11. Nova 11. Kompis
12. Millie 12. Enzo
13. Ellie 13. Charlie
14. Lotta 14. Storm
15. Ronja 15. Balto
16. Ella 16. Mio
17. Zelda 17. Simba
18. Milli 18. Alfred
19. Vega 19. Birk
20. Alma 20. Aiko


Om navnestatistikken

Agria Dyreforsikring er Norges eneste forsikringsselskap kun for dyr. I mange år på rad har de samlet inn og kåret de mest populære hunde-, katte- og hestenavnene. Når noen kjøper forsikring til sitt dyr registreres det navnet som eieren bruker til daglig, i tillegg til ev. stamtavlenavn. Det er de daglige navnene som er med i kåringen.

Listen baserer seg på alle hunder født i 2022, som er forsikret i Agria Dyreforsikringer per desember 2022. Både rasehunder og blandingshunder er med. 

 

Våre samarbeidspartnere: