Briljerte på hjemmebane

NoM Lydighet Norge gull NKK
Norge til topps i nordisk mesterskap i lydighet! Foto: Tina Hersleb

Det ble gull til Norge både i lagkonkurrensen og den individuelle konkurransen når nordisk mesterskap i lydighet gikk av stabelen i helgen!

Publisert:
 

Tekst: Michelle Foldnes / Foto: Tina Hersleb

Helgen 25.-27. november gikk nordisk mesterskap i lydighet av stabelen på Oslofjord Convention Center (OCC) samtidig som den internasjonale utstillingen. Det var duket for lydighet i verdensklasse når lag fra Norge, Sverige, Danmark og Finland skulle konkurrere om å bli Nordens beste lag og individuelt i lydighet. 

Det var Sandefjord hundeklubb som stod var teknisk arrangør når hele 26 ekvipasjer fikk vise seg frem på gresset i løpet av helgen. Det fremmøtte publikum og de som fulgte med på livestream fikk alle være vitne til flotte øvelser, lagånd og nydelig samarbeid mellom hund og fører. Det ble et fantastisk arrangement fra start til slutt takket være blide deltakere, engasjert publikum og flinke arrangører. OCC tilrettela for at rammene rundt arrangementet ble så bra som man kunne ønske. 

NoM Lydighet Norge gull NKKEkstra moro var det å kunne avslutte det hele på søndag med at Norge tok gull på hjemmebane både individuelt og som lag. Pallen individuelt:

  1. Hege Lindahl og Chocomate`s Netti Duck (Norge) 287,625 poeng
  2. Mari Leiviskä og Tending Panther (Finland) 285,750
  3. Karin Fischer Kristiansson og Vallhunden Champman (Sverige) 282,500 poeng
  4. Michelle Holmlund og Vallhunden Peak (Sverige) 281,500 poeng

Pallen lag:

  1. Norge, 1375,125 poeng
  2. Sverige, 1363,125 poeng
  3. Finland, 1324,500 poeng
  4. Danmark, 1021,625 poeng

Under premieutdeling ble Per Eigil Gylland hedret etter lang og tro tjeneste for lydighetssporten. Per Eigil Gylland har holdt på i en mannsalder gjennom blant annet verv i kompetansegruppen for lydighet, som lydighetsdommer både på nasjonale og internasjonale mesterskap og gjennom engasjement i lydighetsgruppe for sin lokale hundeklubb. Per Eigil takket for seg med følgende sitat «Vil du ha det gøy, bli lydighetsdommer.»

 

Våre samarbeidspartnere: