Avlyste arrangementer og refusjon av påmeldingsavgifter

Illustrasjonsfoto: iStock
Dagens vedtak innebærer at NKK må avlyse NKK Sandefjord, som var planlagt avholdt 6. -7. juni

Regjeringen informerte i ettermiddagens pressekonferanse om at reglene for idretts- og kultur- og andre arrangementer gjelder frem til den 15. juni. Dessverre innebærer vedtaket at NKK må avlyse NKK Sandefjord, som var planlagt avholdt 6. -7. juni. NKK Tromsø er utsatt og vil bli avholdt i september.

(Artikkelen er oppdatert 26. juni vedrørende informasjon om at NKK Tromsø vil bli arrangert i september)

NKK Tromsø vil bli avholdt

NKK Tromsø skulle vært avhold midt i juni, men ble avlyst som følge av smittevernrestriksjoner gitt av myndighetene fram til 15.6.2020. NKK region Troms/Finnmark ønsker å avholde NKK Tromsø 2020 på nytt tidspunkt i september 2020, samt at utstillingen gjøres om fra nordisk utstilling til internasjonal utstilling.

NKKs Særkomité for utstilling vedtok 22. juni 2020 å innvilge NKK region Troms/Finnmark sin søknad om å arrangere NKK Tromsø 2020 i september.

Les mer om NKK Tromsø her.

Regjeringens utvidelse av reglene for idretts- og kultur- og andre arrangement innebærer at terminfestede arrangement, som har mer enn 4 samtidige deltakere i tillegg til dommer, og arrangementsdato før 15. juni, vil måtte utsettes eller avlyses. For terminfestede arrangement med færre samtidige deltakere, vil det komme mer informasjon.

Refusjon av påmeldingsavgifter fra NKK kan ikke skje foreløpig

Vi får mange henvendelser vedr. refusjon av påmeldingsavgifter på avlyste arrangementer. Vi ber om forståelse for at vi i dagens situasjon ikke har anledning til å behandle enkelthenvendelser.

For NKKs arrangement gjør vi gjeldende bruk av force majeure-prinsippet ved avlysning av arrangementer i forbindelse med korona-pandemien. Kjernen i force majeure er at tapet blir der det rammer. Vi understreker at det ikke er meningen at Norsk Kennel Klub skal ha noen fortjeneste på avlysningene. Det er pr nå et uoversiktlig kostnadsbilde grunnet situasjonen, men tilbakebetaling vil bli vurdert, separat for det enkelte arrangement, så snart vi har mulighet til å gjøre det. Påmeldte deltakere vil få beskjed når vurderingene er gjennomført.

Klubber, forbund og regioner kan velge å refundere påmeldingsavgifter fra og med 23. april

Bakgrunnen for at klubber, forbund og regioner har måttet vente er HS-vedtak 30/20 av 17. mars. Vedtaket sier at oppgjør/aktivitetsavregning til klubbene utsettes inntil videre i påvente av en likviditetsavklaring og nærmere vurdering av NKKs økonomiske situasjon. Vedtaket ble endret i HS-vedtak 39/20 den 20. april (PDF, 124KB).

Force majeure-prinsippet kan benyttes også for klubber, forbund og regioner når de vurderer refusjonsprosent. Arrangørene vil bl.a. måtte betale IT-avgift og aktivitetsavgift for de avlyste arrangementene.

 

Våre samarbeidspartnere: