Aktivitetsdag med barn og hunder på Holmlia

Aktivitetsdag Lusetjern skole

Barna ved Lusetjern skole på Holmlia hadde tirsdag en litt annerledes skoledag da NKK arrangerte aktivitetsdag med hund for aktivitetsskolen (AKS).

Publisert:
 

– Aktivitetsdagen er et prøveprosjekt der målet er å få barn og unge til å lære mer om hund. Vi ønsker å vise barna den gleden man får ved å være aktiv sammen med hunder, og gjøre barna tryggere på seg selv i møte med hunder, sier assisterende direktør i NKK, Marianne Ono Njøten.

Aktivitetsdag Lusetjern skole

Fjerne frykten for hunder

På Holmlia bor det barn med bakgrunn fra mange forskjellige kulturer, som dermed også har et ulikt forhold til hunder. Enkelte av dem er også redd for hunder. Med om lag 560 000 hunder bare i Norge, kan det by på en utfordring for barna i hverdagen. Et av målene med en slik aktivitetsdag er derfor å få barna til å føle seg tryggere rundt hundene.

– Enkelte av barna er naturligvis mer skeptiske til hunder enn andre. Vi har derfor allerede i forkant av denne aktivitetsdagen gått to turer med barn fra AKS. Det har gått veldig bra, og vi har merket at barna har blitt stadig tryggere rundt hundene, sier Njøten.

Aktivitetsdag Lusetjern skole

Vellykket dag

På aktivitetsdagen fikk barna muligheten til å få enda tettere kontakt med de firbente, noe de tydelig satt stor pris på. På programmet sto blant annet gåtur, aktivitetssti med ulike hinder og quiz, og oppvisning med hunder. Alle ville være med å holde båndet til hundene, og naturligvis kose og klappe en hel masse.

Barna var tydelig på at dette hadde vært en morsom og interessant dag, og det var mange store smil å se. Barna fortalte hverandre ivrig om sine opplevelser med hundene da aktivitetsdagen ble rundet av med utdeling av noen små gaver.

– Dette har vært en svært vellykket dag. Det er gøy å se den gleden barna viser når de får være sammen med hundene. Tilbakemeldingen fra de ansatte på aktivitetsskolen er også at dette har vært en dag barna har satt stor pris på, sier Njøten.

Aktivitetsdag Lusetjern

Lusetjern skole er nærmeste nabo til NKK på Holmlia, det var derfor naturlig å velge denne skolen for gjennomføring av prosjektet. Dette er et skritt for å etablere NKK i nærområdet, og vise hvem vi er og hva vi jobber for. 

Se TV-innslaget som NRK Østlandssendingen laget her.

 

Våre samarbeidspartnere: