90 dagers fengsel for hundedrap

Høyesterett opprettholder dommen på 90 dager fengsel for mannen som drepte hunden Lucas

Publisert:
 

Mannen ble i fjor fradømt retten til å eie dyr i ti år. Dommen på seks måneders fengsel var mildere enn aktors påstand, som lød på ett års fengsel, men betydelig strengere enn det som har vært vanlig i saker om dyremishandling. Lagmannsretten halverte deretter dommen, og dommen ble deretter anket videre.

Nå har Høyesterett besluttet at straffenutmålingen på 90 dager opprettholdes, dette med grunnlag i at hundeeieren tilstod drapet, melder NRK.no.

Dyrevernalliansen er skuffet over dommen og kalle dette en seier for dyremishandlerne og en sorgens dag for alle som er glade med dyr. 

- Dette er en så lav straff, og det er et så tydelig tilbakeslag for påtalemyndigheten, at her må vi vurdere om vi kan få hevet straffenivået, eller satt opp strengere kriterier for straffeutmålingen, sier Kleveland til NRK.

Norsk Kennel Klub støtter uttalelsene til Dyrevernalliansen fullt ut.

- Dette er en tragisk dag for dyrevelferden, og en seier for dyremishandleren, sier en skuffet Trine Hage, adm. dir. i NKK.

- NKK vil også, som Dyrevernalliansen, jobbe mot politikerne for å øke dyrs rettsvern, og for et straffenivå som reflekterer lovens tekst om dyrs egenverdi.

 

Våre samarbeidspartnere: